nejlepší houbová kuchařka

Houbová tortilla s křupavou Hlívou ústřičnou

3.7K
SPECIALITA

Baví vás klasické houbové chutě, ale rádi zkoušíte nové kombinace. Pak je tento recept s hlívou ústřičnou přesně pro vás!

Houby smažené v trojobalu jsou oblíbenou pochoutkou v každé houbařské domácnosti. Já jsem dlouhou dobu znala jen hřiby smrkové a bedly smažené v trojobalu, ale díky svému projektu Šumavská houbička jsem postupně zjistila, že trojobal sluší téměř každé houbě. A tak jsem protentokrát do vajíčka, mouky a strouhanky oblékla Hlívu ústřičnou. Smaženou krásku jsem následně ještě zabalila do tortilly, aby jsem klasiku posunula zase do nových gurmánských vod.

Baví vás klasické houbové chutě, ale rádi zkoušíte nové kombinace. Pak je tento recept s hlívou ústřičnou přesně pro vás!

Hlívu ústřičnou můžete použít kupovanou, po domácku vypěstovanou nebo tu, která roste v našich lesích. Vždy to bude velká pochoutka, které neodoláte.

UVAŘTE SI TAKÉ! Fresh jídlo plné zeleniny a delikátních hub, to je Penízovka sametonohá v Pita chlebu.

Křupavá Hlíva ústřičná v houbové tortille

Klasická smažená Hlíva ústřičná s náloží čerstvé zeleniny v delikátním wrapu.
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 4 ks hlívy ústřičné
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 ks vajíčko
  • 1 dcl mléka
  • 1 ks tortilla
  • 1 hrst mixu čerstvých salátu
  • 2 lžíce předvařené kukuřice
  • 4 plátky červené papriky
  • 1 ks menší mrkev
  • 1 lžíce majonézy (dochucené hořčicí, olivovým olejem, solí, pepřem a citronem)
  • dle potřeby na smažení slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo
  • koření sůl, pepř
  • 1 list alobalu na zabalení tortilly

Instrukce

  • Připravíme si všechny ingredience.
    tortilla recept hlíva ústřičná
  • Očištěnou Hlívu ústřičnou obalte v trojobalu. Nejdříve hladká mouka, poté vajíčko rozšlehané s mlékem, solí a pepřem a na závěr strouhanka.
  • Takto obalenou Hlívu smažte dozlatova z obou stran. Po usmažení nechte okapat na papírové utěrce o přebytečného tuku.
  • Mezitím si připravte zeleninu. Salát, papriku, mrkev a kukuřici. Pokud doma nemáte zrovna tuto zeleninu, samozřejmě můžete použít jinou, dle nabídky vaší ledničky či vlastní chuti.
  • Nyní je čas na nějaký dresink. Já často používám kupovanou majonézu, kterou si dochutím. Základ je asi lžíce majonézy, do které přimíchám lžičku olivového oleje, lžičku hořčice, a zakapu citronem. K dokonalosti pak už stačí jen sůl a pepř. Můžete si ale udělat domácí majonézu zcela od základu. Já takto trochu šetřím čas a energii.
  • Nyní si připravíte tortillu, navrstvíte zeleninu, dresink, smažené houby a zabalíte. Balím tak, že nejdříve ohnu po stranách a pak zaroluji.
  • Konce zabalím do dvou částí alobalu a v polovině nechávám volnou pro překrojení.

Video

Poznámka:

Chtěli byste se naučit sbírat divokou Hlívu ústřičnou? Naše lesy jsou jí plné, stačí se jen dívat na správná místa v ten správný čas. Naučím vás prostřednictvím mých houbařských videí na youtube
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: španělská
Klíčová slova: hlíva, hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close