nejlepší houbová kuchařka

Houbový tatarák recept – Ryzec syrovinka, jak ho neznáte!

103

Představuji vám lahůdku, která nadchne všechny milovníky hub – houbový tatarák z ryzce syrovinky. Tato houba, známá svým jedinečným slanečkovým aroma, je jednou z mála hub, které lze konzumovat syrové, což ji činí ideální pro přípravu tataráku. Kombinace jemně nakrájených kousků ryzce syrovinky s čerstvými bylinkami a kořením vytváří neodolatelnou symfonii chutí, která potěší vaše smysly.

Ryzce syrovinku najdete v jehličnatých i listnatých lesích od června do listopadu. Jde o velmi chutný ryzec, který má výrazné slanečkové aroma a roní bílé mléko. Jde o jediného ryzce, kterého lze jíst za syrova. Užijte si díky těmto vlastnostem tuto delikátní houbu zase trochu jinak než na sádle se solí a kmínem.

Pro více tipů na houbaření a inspirativní recepty navštivte můj praktický naučný kanál na YouTube Šumavská houbička. A pokud máte zájem o další houbové recepty nejen z ryzce syrovinky, určitě si nenechte ujít mou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, kde najdete celou řadu receptů, jak využít lesní houby v kuchyni po celý rok.

Bestseller mezi houbovými kuchařkami! Ke koupi pouze na www.sumavskahoubicka.cz

Houbový tatarák z ryzce syrovinky recept

Velmi lahodné zpracování ryzce syrovinky. Houbový tatarák vás bude bavit více než ten z masa!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 10 minut

Ingredience

  • 3 mladé kousky ryzce syrovinky
  • 1 žloutek z domácího vajíčka
  • 1 lžička worcesterové omáčky
  • 1 větší lžička kečupu
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • dle chuti drcený pepř a sůl
  • bylinky pažitka, oregano

Instrukce

  • Ryzce očistěte a konce nožiček odřízněte až těsně před zpracováním, aby nevyteklo cenné mléko.
  • Ryzce nařezejte na větší kusy a hoďte je do mixéru, kde je umelte na jemnou kaši.
  • Přidejte dochucovadla a pečlivě promíchejte.
  • Na talíř si dejte tvořítko a to vyplňte houbovým tatarákem. Uprostřed udělejte lehký důlek a do něj vyklepněte žloutek čerstvého vajíčka.
  • Mezitím si na pánvi na tuku opečte chleba na křupavou topinku a tu pak potřete česnekem.
  • Sundejte tvořítko z tataráku, dozdobte jemně nakrájenou pažitkou a oreganem, vajíčko ještě posolte a opepřete.
  • Tatarák z ryzce syrovinky podávejte s topinkou.

Poznámka:

Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: ryzec, ryzec syrovinka, ryzec syrovinka recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close