Hadovka smrdutá recept – Léčivá smažená vajíčka z Hadovky smrduté

1.3K
SPECIALITA

Smažená vajíčka Hadovky smrduté jsou považována za léčivou delikatesu. Zjistěte, jaké účinky bude mít tato netradiční houbová pochoutka na vás?

Hadovka smrdutá (Phallus impudicus) je houba, která po vzhledu budí rozruch a po čichu odpor. Málokoho by napadlo tuto houbu jíst. Ale pokud se překonáte, budete mile překvapeni, jako já.

Hadovku smrdutou jsem začala sbírat teprve nedávno. Dost dlouho jsem díky linoucímu se zápachu Hadovku ani okem nespatřila. Sotva jsem nevábný pach ucítila utíkala jsem, aniž bych více zkoumala, co to vlastně smrdí. Pak jsem ale narazila na vajíčka ještě nevyrostlé Hadovky smrduté a začala jsem tuto houbu více zkoumat.

Vajíčka Hadovky smrduté vypadají jak vejce nějakého predátora, nesmrdí a jsou jedlé. Jakmile z nich plodnice houby vyroste, jsou vajíčka už nepoživatelná. A jak vlastně houba vypadá? Už z jejího latinského názvu ”penis nestoudný” je to tak trochu jasné. Zkrátka takový nemytý ztopořený mužský úd, který je v obležení hladových much a dalšího hmyzu.

Už nemáte chuť Hadovku smrdutou sbírat a jíst? Dám vám dobrý důvod, proč tuto houbu, respektive její vajíčka do košíku dát. Jde o léčivé účinky, které byly prokázané jak lidovým léčitelstvím, tak i věděckými výzkumy. Zejména muži houbaři by měli zpozornět, houbová pochoutka z Hadovky smrduté jim totiž může velice příznivě pomoct v léčbě onemocnění prostaty, na houbařky pak působí jako silné afrodiziakum.

TIP! Věděli jste, že Hadovka smrdutá není jedinou léčivou houbou českých lesů? Vyzkoušejte pozitivní účinky Penízovky sametonohé v těchto vynikajících receptech.

Smažená vajíčka Hadovky smrduté

Delikátní houbový pokrm s vysoce pozitivními účinky na lidské zdraví.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 10 minut

Ingredience

  • 1 ks vajíčka Hadovky smrduté čerstvě nasbírané
  • 1 ks krajíc chleba
  • 2 lžíce másla nebo přepuštěného másla Ghí
  • koření sůl, pepř

Instrukce

  • Vajíčka zbavte slupky a slizu.
    hadovka smrdutá recept
  • Vajíčko omyjte a osušte. Poté nakrájejte na slabé plátky.
  • V pánvi rozehřejte máslo a plátky na něm osmažte do lehce zlatavé barvy. Trvá to cca 1-2 minutky z každé strany.
  • Osmažené plátky nechte okapat na papírové utěrce.
  • Mezitím si v toastovači nebo na pánvi připravte křupavou topinku.
  • Plátky položte na křupavý krajíc chleba, osolte a opepřete.

Video

Poznámka:

Chcete najít vajíčka Hadovky smrduté? Podívejte se na mé houbařské video.
Chod: chuťovka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hadovka smrdutá, hadovka smrdutá recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close