Pikantní houbový salát s Ohnivcem rakouským

851
SPECIALITA

Netradiční houba, která je ve světě běžně konzumována. Vyzkoušejte nové houbové chutě.

Na interentu se dočtete se, že Ohnivec rakouský (Sarcoscypha austriaca) je nejedlá houba, ale když pátráte víe, zjitíte, že to s tou nejedlostí není tak horké. Ve světe se tento šarlatové zbarvený krasavec, přezdívaný jarní houbová sněženka, zcela běžně jí a je považován za delikatesu. Francouzi si jej s oblibou přidávají do salátů, a tak i já jsem si jeden doma vytvořila.

Jelikož je Ohnivec rakouský barvou i názvem houba ohnivá, rozhodla jsem se pro pikantní dochucení. Houbový salát je možná podávat teplý, ale chutnal nám doma i za studena. Přidat se dá k masu, ke slané palačince nebo ke grilovanému sýru.

Co se týká chuti a konzistence Ohnivce rakouského, budete příjemně překvapeni. Vzhledem k tomu, že je údajně Ohnivec rakouský tuhý, vzala jsem menší plodnice a mohu vám s klidným svědomím sdělit, že tuhý vůbec nebyl. A chuťově?

Příjemná houbová chuť, která ve spojení s chilli a další zeleninou doladila gurmánský zážitek k mé naprosté spokojenosti. Samozřejmě je třeba s houbou opatrně a množství upravit tak, aby Ohnivec rakouský spíš jen doplnil pokrm a ne ho celý tvořil.

Houbařské video najdete TADY! Dozvíte se, kde Ohnivec rakouský (Sarcoscypha austriaca) roste, jak vypadá, kde ho běžně konzumují a jiné zajímavosti.

Pikantní houbový salát s Ohnivcem rakouským

Když milujete zeleninu a houby. Křupavý, správně pálivý, fresh salát.
Porce 1
Čas přípravy 7 minut
Čas vaření 5 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 3 ks Ohnivce rakouského
  • 1 ks mrkve
  • 1/2 ks červené papriky
  • 12 ks hráškových lusků
  • 1 hrst salátového mixu
  • 1 lžička chilli pasty Sambal Oelek
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • koření sůl, pepř

Instrukce

  • Připravíme si všechny ingredience.
  • Zeleninu si očistíme, nakrájíme na menší kousky/proužky.
  • Rozpálíme si hlubší pánev a na slunečnicovém oleji začneme smažit zeleninu. Nejdříve mrkev, po dvou minutách přidáme papriku a lusky. Smažíme vždy na menším množství oleje, které obalí zeleninu, ale ta v něm neplave. Zelenina musí zůstat na skus.
  • Osolíme a opeříme.
  • Na závěr do pánve přidáme salát, promícháme a ihned vše vyndáme na talíř.
  • Do prázdné pánve dáme jen lehce osmahnout proužky nakrájeného Ohnivce rakouského. Smažíme minutku.
  • K Ohnivce rakouskému vrátíme do pánve všechnu zeleninu a přidáme lžičku chilli pasty. Promícháme a za tepla servírujeme.

Video

Poznámka:

Chcete zjistit více o Ohnivci rakouském? Podívejte se na mé houbařské video.
Chod: chuťovka, příloha, salát
Kuchyně: asijská
Klíčová slova: houbový salát, ohnivec rakouský, salát z hub

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close