nejlepší houbová kuchařka

Houbové špecle – Rychlý shiitake recept!

478

Shiitake houby budete milovat po prvním ochutnání! Mají nezvyklou, silnou, lehce kořenitou umami chuť, která vás bude bavit v klasických houbových receptech i ve vaření inspirovaném čínskou kuchyní. Naučte se jednoduché houbové špecle se shiitake.

Shiitake jsou pro svou umami chuť a univerzálnost velmi oblíbené houby. Patří mezi světově nejpěstovanější druhy hub a ani já jsem neodolala a shiitake si doma na koupeném substrátu vypěstovala. Jak houby shiitake uvařit a jak je snadno vypěstovat ukazuji ve svém novém videu na youtube kanále Šumavská houbička.

Houbové špecle s houbou shiitake

Skvělá omáčka z shiitake je rychle hotová a tak dobrá!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 13 minut
Celkový čas 18 minut

Ingredience

  • 1 miska čerstvých shiitake (sušené je třeba namočit předem)
  • 1 porci kupovaných chlazených špeclí
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 ml vývaru (libovolného)
  • 100 ml 33% smetany
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce

  • Houby na krájejte na plátky, nohy odkrojte (jsou tuhé). Cibuli nakrájejte najemno.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm cibuli.
  • Poté přidejte houby a dle potřeby ještě trochu másla a dle chuti koření. Houby 2 minuty opečte a poté přidejte mouku. Opékejte další minutu.
  • Přilijte vývar a nechte 5 minut podusit.
  • Zalijte smetanou a tu nechte zredukovat do požadované hustoty.
  • Mezitím si na jiné pánvi opečte chlazené špecle na troše másla.
  • Servírujte špecle s shiitake omáčkou, posypané petrželí.

Video

Poznámka:

Pěstování shiitake doma je snadné a rychlé! Zkuste si sklidit vlastní úrodu z koupeného substrátu. Ve svém videu na youtube Šumavská houbička vám ukážu, jak na to!
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: shiitake, shiitake recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close