Hovězí guláš se sušenými houbami – Vynikající recept se sušenými hřiby

1.6K
SPECIALITA

Klasika, která je obohacena úžasnou chutí pravých hřibů.

Kdo by nemiloval hovězí guláš! Já ho nejraději s domácím knedlíkem, ale nepohrdnu ani čerstvým chlebem. Když jsem s vařením začínala, receptu na hovězí guláš s houbami jsem se ze strachu z pokažení vyhýbala. Přitom je to tak snadné! Zkuste se mnou českou klasiku provoněnou pravými hřiby ze Šumavy.

Při vaření guláše dodržuji tři zásady. Kvalitní maso, hodně cibule a dostatek času. Na guláš se nesmí spěchat, a pokud spěcháte, pak je ideální použít papiňák. Jenže ten já nemám, a tak je třeba věnovat nědělnímu obědu dopoledne. Tím však háčky ve vaření končí. Dál už je to snadné a výsledek zaručený.

TIP! Znáte Kotrč kadeřavý? Jde o delikátní houbu, která se hodí na Falešnou dršťokovou polévku.

Hovězí guláš se sušenými houbami

Vynikající recept na guláš z hovězího masa se sušenými hřiby.
Porce 2
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 20 minut

Ingredience

  • 2-3 hrsti sušených hřibů lze použít i mix sušených lesních hub
  • 400 g hovězího masa nakrájeného na drobnější kostky
  • 5 ks červené cibule nakrájené na jemno
  • 1 litr vody
  • 3 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce sladké červené papriky mleté
  • 1 lžička gulášového koření
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce

  • Připravíme si všechny ingredience.
  • V hlubším hrnci si rozehřeji 2 lžíce másla a orestuji na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Po asi třech minutách restování přidávám maso, které je třeba opéct ze všech stran tak, aby neztratilo šťávu.
  • Poté přidávám česnek, sladkou papriku, kmín a gulášové koření. promíchám a zaliji vlažnou vodou.
  • Přisypu sušené houby, bobkový list, nové koření, osolím a opeřím.
  • Vařím do měkka cca dvě hodiny. Guláš není třeba zahušťovat, dostatek cibule guláš krásně zahustí.

Video

Poznámka:

Máte chuť na guláš z čerstvých hub, i když není zrovna sezóna hřibů? Uvařte si ještě jednoduší guláš z Penízovky sametonohé. Vynikající zimní houba nahradí pravé hřiby více než dobře. 
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: guláš, houbový guláš, recept ze sušených hub, sušené houby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close