Vezměte dvě hrsti hub, vajíčko a chléb. To stačí k tomu, abyste si vykouzlili dokonalou houbovou směs na topince, která je tak moc dobrá a tak jednoduchá!
Jestli mám něco ráda, tak jednoduchost v kuchyni. Času mám totiž málo a chuť na něco dobrého nepřetržitě. Kromě toho jednoduché chuťové kombinace jsou nakonec stejně ty nejlepší. Takže pojďte si opravdu jen lehce zavařit a ochutnat nejlepší topinku s houbami a vajíčkem.
Lesní houby (hřib, liška, křemenáč) recept
Ingredience
- 2 hrsti očištěných lesních hub (Hřib kovář, Hřib smrkový, Křemenáč, Liška, atd.)
- 1 lžíce másla
- 1 ks menší cibule
- 1 ks stroužek česneku
- 1 dcl bílého vína
- 2 ks vejce
- 2 ks krajíců chleba
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- chilli, petržel (hladkolistá na zdobení)
- sůl, pepř
Instrukce
- Očištěné houby nakrájíte na plátky.
- Rozpalte si pánev a rozehřejte máslo.
- Přidejte cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte česnek a houby. Nechte asi 3 minuty osmahnout.
- Poté podlijte vínem. Přiklopte pokličkou a duste zhruba 25-30 minut. V případě potřeby ještě lehce podlijte vínem či vodou. Okořeňte tymiánem, solí a pepřem.
- Vytvořte si dva důlky, kam vyklepnete vajíčka, osolte, opepřete, přiklopte a nechte dojít. Více jak 3 minuty na plotně a žloutek už bude tuhý.
- Mezitím si na pánvi rozpalte lžíci slunečnicového oleje a osmahněte na něm dokřupava plátky chleba.
- Topinky můžete potřít česnekem. Obložte houbovou směsí s vajíčkem. Dochuťte chilli vločkami a něčím zeleným – hladkolistá petržel, stonky jarní cibulky, pažitka atd.
Video
Poznámka:
Vyzkoušeli jste tento recept?
Dejte mi vědět, jak Vám tento recept chutnal! Napište mi komentář k videu nebo mě označte na instagramu @sumavskahoubicka a označte mě hastagem #houbickavkuchyni