Go Back

Hovězí guláš se sušenými houbami

Vynikající recept na guláš z hovězího masa se sušenými hřiby.
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 2 hodiny
Celkový čas 2 hodiny 20 minut
Chod hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • 2-3 hrsti sušených hřibů lze použít i mix sušených lesních hub
  • 400 g hovězího masa nakrájeného na drobnější kostky
  • 5 ks červené cibule nakrájené na jemno
  • 1 litr vody
  • 3 lžíce sádla
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžíce sladké červené papriky mleté
  • 1 lžička gulášového koření
  • 2 lžičky majoránky
  • 2 ks bobkového listu
  • 5 kuliček nového koření
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce
 

  • Připravíme si všechny ingredience.
  • V hlubším hrnci si rozehřeji 2 lžíce másla a orestuji na něm nadrobno nakrájenou cibuli.
  • Po asi třech minutách restování přidávám maso, které je třeba opéct ze všech stran tak, aby neztratilo šťávu.
  • Poté přidávám česnek, sladkou papriku, kmín a gulášové koření. promíchám a zaliji vlažnou vodou.
  • Přisypu sušené houby, bobkový list, nové koření, osolím a opeřím.
  • Vařím do měkka cca dvě hodiny. Guláš není třeba zahušťovat, dostatek cibule guláš krásně zahustí.

Video

Poznámka:

Máte chuť na guláš z čerstvých hub, i když není zrovna sezóna hřibů? Uvařte si ještě jednoduší guláš z Penízovky sametonohé. Vynikající zimní houba nahradí pravé hřiby více než dobře. 
Klíčová slova guláš, houbový guláš, recept ze sušených hub, sušené houby