Dokonalé Tagliatelle s pravými hříbky

1K
SPECIALITA

V jednoduchosti je síla. Po tomto jídle budete cítit silnou chuť dát si ještě jednu porci!

Hřib smrkový patří mezi nejoblíbenější houbu u nás. Je to chuťově všestranná surovina, která se skvěle hodí do omáček, polévek, do směsí nebo jen na topinku. A není jediný důvod, proč si pravý hřib neuvařit spolu s těstovinami. Stačí vám jen několik surovin a geniální jídlo máte do několika minut na stole.

Najít koš praváků je pro každého houbaře splněný sen. Když si dosyta užijte hřibů na řízky, do omáčky i smaženice, přichází řada na další jednoduché houbové jídlo – hřiby s těstovinami, bylinkou a sýrem. Pouhých 5 ingrediencí vám stačí ke kuchyňskému kouzlení.

Tip! Zbylo vám pár kousků čerstvých hříbků? Šup s nimi do houbové směsi a na topinku.

Dokonalé Tagliatelle s hříbky

Rychlé vaření s několika surovinami vás ohromí geniálním výsledkem.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut

Ingredience

  • 1 hrst Hřiba smrkového
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce hladkolisté petrželky nasekané na jemno
  • 1 porci těstovin Tagliatelle
  • 1 hrst Parmazánu nastrouhaného
  • dle chuti sůl, pepř

Instrukce

  • Hříbky očistěte, nakrájejte na tenké plátky/kousky.
    nakrájené hřiby najemno
  • Rozehřejte si pánev a na ní lžíce vepřového sádla.
    rozehřáté sádlo na pánvi
  • Přidejte nakrájené houby a spolu s částí petržele restujte na středním plameni do měkka. Více jak 10 minut houby potřebovat nebudou. Nezapomeňte osolit a opepřit.
    osmažené hříbky
  • Mezitím si uvařte Tagliatelle dle návodu.
    uvařené tagliatelle
  • Těstoviny sceďte, trochu vody z vaření si v hrnci nechte.
  • Těstoviny přidejte do pánve. Posypte strouhaným sýrem. Přilijte i trochu zbylé vody z těstovin. Promíchejte a ihned servírujte.
    přidán parmazán na houby
  • Na talíře lehce pokapejte olivovým olejem a posypte petrželkou.
    hříbky s těstovinou

Video

Poznámka:

Praváci dělají radost na talíři i v lese. Pokud si chcete užít mou radost z největších nálezů pravých hřibů smrkových, podívejte se na toto nálezové video. Je to houbařská euforie! 
Chod: hlavní jídlo, oběd, večeře, vegetariánské
Kuchyně: česká, italská
Klíčová slova: hřib smrkový, hřib smrkový recept, hřiby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close