Houbové brambory Hasselback se sušenými hřiby

1K
SPECIALITA

Nebe na jazyku a přitom taková blbost... :-)

Jestli mám oblíbenou zeleninu, pak jsou to brambory! Jde s nimi kouzlit tolika směry, a ten nejvíce jednoduchý a zároveň nejlepší je podle mě úprava zvaná ”Hasselback”. Dělám je pravidelně k liškové omáčce, ale tentokrát jsem je zkusila naplnit sušenými hřiby a výsledek je grandiózní.

Pokud hledáte dokonalou přílohu k masu, pak jsou to právě houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby a slaninou. Recept je, jak je mým dobrým zvykem, hračka a výsledek vypadá opravdu fotogenicky a co víc, hrozně dobře chutná. Tudíž, jako začátečník i mistr kuchař, tohle musíte zkusit.

Dokonalé kombo! Brambory Hasselback jsou skvělé ke steaku s omáčkou ze sušených hřibů.

Houbové brambory Hasselback plněné sušenými hřiby

Skvělá příloha z hub nejen ke steaku.
Porce 1
Čas přípravy 8 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 40 minut

Ingredience

  • 2 hrsti sušených hřibů
  • 2 ks větších brambor
  • 1 plátek slaniny
  • 1 stonek čerstvého rozmarýnu (lze použít i sušený)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • koření sůl, pepř

Instrukce

  • Sušené houby dáme do misky a zalijeme vroucí vodou.
    Houbové brambory Hasselback
  • Mezitím si očistíme kartáčkem brambory. Poté si bramboru umístíme mezi dvě vařečky, nebo třeba čínské hůlky a začneme brambory krájet na plátky, ale nesmíte doříznout až do konce a bramboru překrojit. Úplnému překrojení brání právě ty vařečky nebo hůlky.
    Houbové brambory Hasselback
  • Nyní si nakrájíme plátek slaniny na větší kousky. A stonek čerstvého rozmarýnu obereme.
  • Začneme plnit brambory slaninou, rozmarýnem a plátky hub.
    Houbové brambory Hasselback
  • Dáme do pekáčku, zalijeme olivovým olejem, osolíme a opeříme.
    Houbové brambory Hasselback
  • Pečeme na 170 stupňů Celsia asi 30 minut.
    Houbové brambory Hasselback

Video

Poznámka:

Chcete se pokochat sběrem Hřibů smrkových? Podívejte se na mé houbařské úspěchy s nejvíce oblíbenými houbami českých houbařů. Neskutečné nálezy hřibů najdete v tomto videu
Chod: hlavní chod, oběd, příloha, večeře
Kuchyně: švédská
Klíčová slova: brambory, brambory hasselback, hřib smrkový, hřib smrkový recept, recept ze sušených hub, sušené houby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close