nejlepší houbová kuchařka

Houbové sádlo – žravá dobrota z lišky obecné!

1K

Kdo by nemiloval křupavý chléb se sádlem a cibulí! A teď si představte, že sádlo ”vytuníte” houbami. A ne jen tak ledajakými. Liška obecná je nejoblíbenější houba českých lesů. Tato žlutá houbová královna dá sádlu neodolatelnou chuť! Houbové sádlo se stane vaší novou závislostí.

Liška obecná patří mezi nejchutnější a také nejznámější houby českých lesů. Houbaři se radují z každého nalezeného kousku. Lišky jsou dobře rozpoznatelné, nikdy nečervivé, zdravé houby, které zároveň odčervují náš organismus. Na talíři se dají spojovat s masem, zeleninou v omáčkách, směsích i polévkách. Já protentokrát dala lišky obecné zvané také kuřátka do sádla a vzniklo sádlo houbové.

Tip! Připravte si také skvělou vepřovou panenku s liškovou omáčkou.

Vynikající houbové sádlo z lišky obecné

neuvěřitelně zravá dobrota za pár korun!
Porce 2 skleničky
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 2-3 hrsti lišky obecné
  • 1 balení vepřového sádla
  • 1 ks cibule
  • 1 krajíc chleba
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín, čerstvý rozmarýn, pažitka

Instrukce

  • Lišky si očistěte a nakrájejte na malé kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • V kastrolu rozehřejte lžíci másla a orestujte na něm cibuli do lehce zlatava.
  • Přidejte lišky, koření dle chuti a restujte. Houby pustí vodu, kterou nechte vyvařit.
  • K orestovaným liškám přidejte postupně celé balení sádla, snítku rozmarýnu a nechte jej rozpustit.
  • Sadálo nalijte do vymytých a vysušených sklenic. Uzavřete a nechte zchladnout v pokojové teplotě. Poté uskladněte v lednici.
  • K přípravě chleba se sádlem si nechte chléb opéct na trošce houbového sádla.
  • Poté topinku potřete česnekem a natřete houbovým sádlem.
  • Posypte na tenké proužky nakrájenou cibulí a posypte čerstvou pažitkou.

Video

Poznámka:

Chcete se dozvědět více o celoročním sběru lesních hub? Chcete umět zpracovat houby snadno, rychle a hlavně chutně? Pořiďte si mou novou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni
Kuchařku lze koupit pouze na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbové sádlo, liška obecná, liška obecná recept, lišky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close