Pařezník pozdní recept – Smažený Pařezník v česnekovém těstíčku se salátem coleslaw

908
SPECIALITA

Zkuste ochutnat netradiční zimní houbu v česnekovém těstíčku s křupavém salátem Coleslaw.

Pařezník pozdní patří mezi zimní houby, které si můžete s klidem odnést domů a uvařit. Jde o houbu, kterou si často lidé spletou s Hlívou ústřičnou, ale na rozdíl od ní, není Pařezník až tak chutná houba. Pokud však nenajdete nic jiného, můžete si i z mladého Pařezníku udělat houbovou dobrotu.

Pařezník pozdní bývá někdy lehce nahořklý. A to hlavně starší plodnice, proto doporučuji sbírat Pařezník co nejmladší. Jeho využití v kuchyni je podobné jako u velmi podobné Hlívy ústričné. Dá se z něj uvařit guláš, hodí se do směsí, omáček. Já se ho rozhodla usmažit v česnekovém těstíčku a křupavost podtrhnout svým oblíbeným zelným salátem Coleslaw.

Tip! Pokud nenajdete dostatek Hlívy ústřičné, zkuste pokrm nastavit právě Pařezníkem.

Smažený Pařezník pozdní v česnekovém těstíčku se salátem Coleslaw

Smažené, křupavé! Neznám nikoho, kdo by si na této úpravě nepochutnal!
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • Pařezník pozdní omytý, očištěný
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst hlávkového zelí
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • koření dle chuti sůl, pepř
  • slunečnicový olej na smažení

Instrukce

  • Z Pařezníku vykrájejte tuhé středy.
    pařezník pozdní recept
  • Do misky nasypte mouku, vyklepněte celé vejce.
    pařezník pozdní recept
  • Přilijte mléko a přidejte na drobno nakrájený česnek.
    pařezník pozdní recept
  • Pečlivě metličkou promíchejte, aby v těstíčku nebyly žádné hrudky.
    pařezník pozdní recept
  • Mezitím si rozpalte v pánvi slunečnicový olej.
    pařezník pozdní recept
  • Pařezníky namočené v těstíčku smažte z každé strany do zlatova.
    pařezník pozdní recept
  • Na přípravu salátu si nakrájejte hlávkové zelí a mrkev na tenké nudličky.
    pařezník pozdní recept
  • V misce promíchejte, přidejte majonézu, sůl a pepř dle vaší chuti.
    pařezník pozdní recept
  • Usmažené Pařezníky nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé podávejte spolu se salátem.
    pařezník pozdní recept

Video

Poznámka:

Jak poznat Pařezník pozdní? Jak si nesplést Pařezník pozdní a Hlívu ústřičnou? Naučím vás rozdíly a ukáži, kde roste Pařezník pozdní nejvíce. Stačí se podívat na toto houbařské video
Chod: na chuť, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: pařezník pozdní, pařezník pozdní recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close