Go Back
pařezník pozdní recept

Smažený Pařezník pozdní v česnekovém těstíčku se salátem Coleslaw

Smažené, křupavé! Neznám nikoho, kdo by si na této úpravě nepochutnal!
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Chod na chuť, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 2

Ingredience
  

  • Pařezník pozdní omytý, očištěný
  • 1 hrnek hladká mouka
  • 1 hrnek mléka
  • 1 ks vejce
  • 1 hrst hlávkového zelí
  • 2 ks mrkve
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • koření dle chuti sůl, pepř
  • slunečnicový olej na smažení

Instrukce
 

  • Z Pařezníku vykrájejte tuhé středy.
    pařezník pozdní recept
  • Do misky nasypte mouku, vyklepněte celé vejce.
    pařezník pozdní recept
  • Přilijte mléko a přidejte na drobno nakrájený česnek.
    pařezník pozdní recept
  • Pečlivě metličkou promíchejte, aby v těstíčku nebyly žádné hrudky.
    pařezník pozdní recept
  • Mezitím si rozpalte v pánvi slunečnicový olej.
    pařezník pozdní recept
  • Pařezníky namočené v těstíčku smažte z každé strany do zlatova.
    pařezník pozdní recept
  • Na přípravu salátu si nakrájejte hlávkové zelí a mrkev na tenké nudličky.
    pařezník pozdní recept
  • V misce promíchejte, přidejte majonézu, sůl a pepř dle vaší chuti.
    pařezník pozdní recept
  • Usmažené Pařezníky nechte okapat na papírové utěrce a ještě teplé podávejte spolu se salátem.
    pařezník pozdní recept

Video

Poznámka:

Jak poznat Pařezník pozdní? Jak si nesplést Pařezník pozdní a Hlívu ústřičnou? Naučím vás rozdíly a ukáži, kde roste Pařezník pozdní nejvíce. Stačí se podívat na toto houbařské video
Klíčová slova pařezník pozdní, pařezník pozdní recept