nejlepší houbová kuchařka

Avokádový toust s houbami – Polnička topolová recept

380

Jste milovníky avokáda? Já si ho dopřávám na snídaně, svačiny i lehké večeře. Často jej kombinuji s vejcem a vypečenou slaninou, ale pokud si chci skutečně pochutnat, přidávám polničku topolovou. Vyzkoušejte kombinace avokádového toustu a hub, slibuji, že si budete mlaskat!

Polnička topolová je velmi vzácná houba, kterou v lese téměř nepotkáte. Jelikož je to však velice chutná houba, rozhodla jsem se, že si ji vypěstuji v domácích podmínkách. Polničku můžete pěstovat na dřevě na své zahradě, ale já dala přednost rychlému pěstování a rychlé sklizni. Díky zakoupenému substrátu jsem po týdnu vzácnou a velmi chutnou houbu sklízela a užívala si její delikátní chuť v houbovém rizotu, na avokádovém toustu, v masové pomazánce i v hovězím vývaru.

Polnička topolová je celosvětově oblíbená, u nás však není příliš známá

Polnička je nejstarší pěstovaná houba, ve velkém ji pěstovali už staří Římané! Dnes je oblíbená především v jižní Itálii pod názvem ,,pioppino”. Polnička nevypadá jako hřib, ale věřte mi, že si ji zamilujete po prvním ochutnání. Je jemná, delikátní a hodí se do všech houbových receptů.

Avokádový toust s polničkou topolovou

Rychlé a chutné mlsání s houbami a avokádovou pomazánkou.
Porce 1
Čas přípravy 3 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 13 minut

Ingredience

  • 1 miska polničky topolové
  • 1 kus avokáda
  • 1 krajíc chleba
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 0,5 lžíce citronové šťávy
  • dle chuti sůl, pepř, chilli vločky, čerstvou hladkolistou petržel, sezam, nať jarní cibulky

Instrukce

  • Do pánve dejte lžíci másla a přidejte polničku topolovou. Nechte za občasného promíchání pozvolna opékat asi 10 minut. Polničku v průběhu opékání dle chuti osolte.
  • Mezitím si v miste rozmačkejte vidličkou avokádo a přidejte utřený česnek, olej, citron, chilli, sůl a pepř. Průběžně ochutnávejte, aby avokádová pomazánka byla dle vašich chutí. Přidejte také nadrobno nasekanou petrželku.
  • V toustovači nebo na pánvi si opečte chléb.
  • Na topinku navrstvěte pomazánku z avokáda, přidejte opečené houby, zasypte natí jarní cibulky a další petrželí. Na ozdobu můžete použít také světlá a tmavá sezamová semínka.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni nabízí 107 chutných, jednoduchých receptů, které zvládne uvařit každý. Kniha čtenáře seznamuje s 36 druhy hub, které se dají v přírodě najít od jara do zimy. 
Houbová kuchařka s naprosto ojedinělým konceptem lze koupit pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, snídaně, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbová topinka, polnička topolová, polnička topolová recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close