Recept Hlíva ústřičná – Dokonalá pečená Hlíva s bramborem a růžičkovou kapustou

2.2K
SPECIALITA

Hlíva lehce připomíná pstruha, bude tak sázkou na jistotu i v případě mlsných masožroutů.

Hlíva ústřičná je k mání v našich lesích i na pultech supermarketů, a tak není jediný důvod, proč si ji na talíř nenaservírovat alespoň jednou do týdne. Je to s ní jako s rybou, její pozitivní účinky i báječná chuť vám rychle vytvoří zdravou závislost. Tak hurá na nejjednodušší recept s Hlívou ústřičnou.

Recept Hlíva ústřičná – Dokonalá pečená Hlíva s bramborem a růžičkovou kapustou

Hlíva ústřičná je zimní houba, kterou prostě musíte ochutnat! Pokud se vám nechce vyvařovat velké složitosti, vezměte si pekáček a hlívu si nakrásně upečte. Jednodušší a chutnější už to být nemůže!
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 150 gramů Hlívy ústřičné
  • 4-5 ks brambor
  • 1 větší hrst růžičkové kapusty
  • 2 plátky slaniny
  • 1 hrst parmazánu strouhaného
  • 1 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce hladkolisté petržele nasekané na jemno
  • dle chuti koření tymián, kmín, mletá sladká paprika, sůl , pepř

Instrukce

  • Připravíme si všechny ingredience a troubu si předehřejeme na 185°C.
    příprava receptu hlíva
  • Očistíme a omyjeme Hlívu i zeleninu a začneme krájet.
    Krájení hlívy
  • Nakrájíme houby, šalotku, česnek, slaninu, brambory a růžičkovou kapustu.
    krájení ingrediencí hlíva
  • Vyskládáme na pečící papír na plech.
    zelenina na pečícím papíru
  • Okořeníme a zakápneme olivovým olejem.
    okořeníme hlívu
  • Dáme péct na 20 minut při 185°C.
    hlívu dáme do trouby
  • V polovině pečení plech vyndáme. Všechny suroviny promícháme a Hlívu zasypeme strouhaným parmazánem, zeleninu posypeme petrželkou. V případě potřeby zakápneme olivovým olejem a dáme dopéct.
    přidáme parmazán
  • Servírujeme teplé či studené. Na talíři dle chuti dosolit.
    hlívu dosolíme dle chuti

Video

Poznámka:

Tip! Chcete si na talíř dát ‘’domácí’’ Hlívu ústřičnou? Pokud Vám zrovna neroste na zahradě, můžete si skočit do parku či lesa, kde se v zimních měsících tato houbička hojně vyskytuje na odumřelých kmenech listnatých stromů (Buk, Vrba, Ořech, Bříza, Topol, Jeřabina).
Chcete se podívat, kde roste Hlíva ústřičná? Tady najdete nálezové video.
Chod: hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hlíva ústřičná, houby

Vyzkoušeli jste tento recept?

Dejte mi vědět, jak Vám tento recept chutnal! Napište mi komentář k videu nebo mě označte na instagramu @sumavskahoubicka a označte mě hastagem #houbickavkuchyni

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close