Houbové koření, to je tajemství dobrého kuchaře! Už dříve jsem vám recepty na ty nejchutnější a nejvoňavější koření z hub dávala, dnes přidat do seznamu další. Tentokrát jde o recept na houbové koření z choroše šupinatého. Jedlý choroš má skvělou chuť a intenzivní vůni.
Jedlý choroš šupinatý je houba, kterou můžete najít od jara do podzimu na živém i tlejícím dřevě listnatých stromů. Především jarní houbu můžete využít v klasických houbových receptech, tedy v houbové polévce, omáčce, na houbové topince nebo právě při přípravě voňavého houbového koření.
TIP! Pokud vás zajímá, jak choroše šupinatého najít a poznat, doporučuji sledovat můj youtube Šumavská houbička, kde všechny potřebné věci ukazuji a popisuji.
Houbové koření z choroše šupinatého recept
Ingredience
- mladý choroš šupinatý
Instrukce
- Mladé klobouky choroše šupinatého nakrájejte na tenké plátky.
- Plátky choroše vyskládejte do sušičky hub a dejte sušit asi na 6 hodit na 60-70 stupňů Celsia.
- Usušené plátky jedlého choroše nadrťte v mixéru na prach.
- Houbové koření z choroše naplňte do uzavíratelné nádoby a používejte k dochucení houbových omáček, polévek nebo gulášů.