nejlepší houbová kuchařka

Voňavé houbové koření z choroše šupinatého recept

67

Houbové koření, to je tajemství dobrého kuchaře! Už dříve jsem vám recepty na ty nejchutnější a nejvoňavější koření z hub dávala, dnes přidat do seznamu další. Tentokrát jde o recept na houbové koření z choroše šupinatého. Jedlý choroš má skvělou chuť a intenzivní vůni.

Jedlý choroš šupinatý je houba, kterou můžete najít od jara do podzimu na živém i tlejícím dřevě listnatých stromů. Především jarní houbu můžete využít v klasických houbových receptech, tedy v houbové polévce, omáčce, na houbové topince nebo právě při přípravě voňavého houbového koření.

TIP! Pokud vás zajímá, jak choroše šupinatého najít a poznat, doporučuji sledovat můj youtube Šumavská houbička, kde všechny potřebné věci ukazuji a popisuji.

Houbové koření z choroše šupinatého recept

Jednoduché houbové koření z aromatického jedlého choroše.
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 6 hodiny
Celkový čas 6 hodiny 5 minut

Ingredience

  • mladý choroš šupinatý

Instrukce

  • Mladé klobouky choroše šupinatého nakrájejte na tenké plátky.
  • Plátky choroše vyskládejte do sušičky hub a dejte sušit asi na 6 hodit na 60-70 stupňů Celsia.
  • Usušené plátky jedlého choroše nadrťte v mixéru na prach.
  • Houbové koření z choroše naplňte do uzavíratelné nádoby a používejte k dochucení houbových omáček, polévek nebo gulášů.

Poznámka:

Pořiďte si houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni na mém eshopu www.sumavskahoubicka.cz 
 
Chod: chuťovka
Kuchyně: česká
Klíčová slova: choroš šupinatý, choroš šupinatý recepty, houbové koření

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close