nejlepší houbová kuchařka

Hovězí na houbách s rýží – Jednodušeji a chutněji už to nejde!

16.7K

Šťavnaté hovězí na houbách se silnou omáčkou a vařenou rýží! Každý kuchař má svůj postup a suroviny, já tuto houbovou klasiku miluji z čerstvě nasbíraných lesních hub. Tentokrát jsem použila mladé bedly vysoké, kozáky a také poslední kousek ryzce smrkového. Výsledek byl prostě dokonalý!

Českou klasiku miluji, ale vadí mi časová náročnost. Proto, když vařím masová jídla, používám často tlakový hrnec. Chuť nejen houbových omáček a vývarů je nepřekonatelná, maso se rozpadá a celkový čas vaření je nesrovnatelně kratší. Za mě nejlepší investice!

Hovězí na houbách lze uvařit i klasicky, ale doba vaření se pohybuje kolem dvou až tří hodin. Co se týká výběru hub, vždy by to měly být houbylesní. Já raději čerstvé, ale lze použít i sušené, předem namočené nebo zamrazené. Záleží na vás.

Čerstvé houby po celý rok? Je to možné, naučím vás celoročně houbařit!

Pořiďte si mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni a staňte se zkušeným celoročním houbařem. Provedu vás houbařením od jara do zimy! Opravdu! Má kuchařka nabízí 107 chutných a snadných receptů z 36 druhů hub, které najdete v lese, na loukách i stromech. Pojďte se mnou objevit zábavný svět celoročního houbaření.

Hovězí na houbách s rýží

Houbová klasika jednoduše a chutně!
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 50 minut
Celkový čas 1 hodina

Ingredience

  • 2 velké hrsti čerstvých lesních hub (bedla vysoká, ryzec smrkový, kozák, hřib hnědý)
  • 450 g hovězích kostek
  • 1 červenou cibuli
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 800 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíci másla
  • čerstvé bylinky dle chuti šalvěj, rozmarýn, tymián, sůl, pepř, drcený kmín

Instrukce

  • Houby očistěte a nakrájejte na středně silné plátky. Cibuli nakrájejte na jemno.
  • Do tlakového hrnce dejte rozehřát lžíci másla a přidejte cibuli. Nechte ji chvilku opéct a poté přidejte maso. Nechte ho dvě minuty zatáhnout.
  • Přidejte houby a opět minutu opékejte.
  • Do hrnce přidejte hladkou mouku, promíchejte ji s ostními surovinami a nechte opět minutu opékat.
  • Přidejte koření, česnek, čerstvé bylinky a zalijte vývarem. Promíchejte, tlakový hrnec zavřete a nastavte jej na hovězí maso. Mezitím uvařte rýži.
  • Po 40 minutách je hotovo. Omáčku případně dochuťte a podávejte s vařenou jasmínovou rýží.

Video

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub? Má houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí 107 chutných houbových receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. 
Houbovou kuchařku zakoupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bedla recept, bedla vysoká, kozák recept, ryzec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close