nejlepší houbová kuchařka

Dokonalé kuře na houbách – Holubinka nazelenalá recept

68

Kuře na houbách je můj oblíbený recept. Je to snadné jídlo, které mají rádi snad úplně všichni. Je skvělé s každým druhem hub a navíc se dá podávat s rýží, bramborem i těstovinami. Ale nebyla bych to já, kdybych se klasiku nesnažila nějak vylepšit. Budete mít odvahu dát pod kuře holubinku nazelenalou?

Holubinka nazelenalá je velmi hojný a dobře rozpoznatelný druh holubinky. Navíc jde o nejchutnější z holubinek, tudíž se opravdu vyplatí tuto zelenou ”prašivku” sbírat. Hodí de všech jídel a po tepelné úpravě se její zelený kloubouk přebarví tak, že není poznat, že šlo o takto barevnou houbu.

Tip! Pokud se bojíte sbírat nové druhy hub, protože vám nikdo neukáže, jak na to, sledujte můj YOUTUBE KANÁL ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA. Houbařům začátečníků radím, ukazuji, jak nové druhy hub.

Nenechte si ujít! Zkušenosti vám předávám také ve své houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha spojuje prvky atlasu a kuchařky. Obsahuje 107 chutných houbových receptů z 36 druhů hub, které rostou od jara až do zimy.

Kuře na hubách s holubinkami

Vynikající a jednoduchý recept na kuřecí maso pečené na hubách.
Porce 3
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 35 minut
Celkový čas 45 minut

Ingredience

  • 6 kousků holubinky nazelenalé nebo jiných hub
  • 2 kuřecí stehna
  • 350 ml vývaru nebo vody
  • 6 středně velkých brambor
  • 1/2 červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, červenou papriku
  • čerstvé bylinky já použila rozmarýn

Instrukce

  • Holubinky nebo jiné houby očistěte a nakrájejte na plátky.
  • Stehna pečlivě okořeňte kmínem, solí, pepřem a paprikou.
  • Brambory omyjte, slupku neloupejte, pouze ji pečlivě vydrhněte kartáčkem. Poté brambory podélně přepulte.
  • Do pánve dejte lžíci másla a okořeněná stehna nechte prudce zatáhnout z obou stran.
  • Stehna, brambory a výpek přendejte do pekáčku. Přidejte celý česnek ve slupce a na plátky nakrájenou cibuli a holubinky. Zalijte vývarem nebo vodou a přidejte snítku rozmarýnu.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C. Prvních 20 minut pečte kuře kůží dolů. Poté stehna otočte a pečte dalších 10 minut přikryté. Na posledních 5 minut kuře pečte odkryté. V průběhu pečení polévejte maso výpekem.

Poznámka:

Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: hlavní chod
Kuchyně: česká
Klíčová slova: holubinka nazelenalá, holubinka recept, holubinky, holubinky recept, kuře na houbách

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close