Lahodná Holubinka mandlová v teriyaky omáčce (Russula vesca)

718
SPECIALITA

Ochutnejte nejchutnější holubinku našich lesů. S teriyaki omáčkou si na talíři skvěle rozumí!

Vypadá jako prašivka, ale jde o jednu z nejchutnějších hub našich lesů. Odvažte se Holubinku mandlovou (Russula vesca) ochutnat a rázem budete v jejím hledání zapálený houbař jako v případě hřibů smrkových.

Dalo by se říct, že díky Holubince mandlové jsem propadla všem holubinkám celkově. Ne nadarmo se říká, že holubinky jsou nejchutnější houby vůbec, je to velká pravda. Jenže háček je v tom, že málokterý méně zkušený houbař o tom ví. Pokud nechcete o vynikající chuť holubinek přijít, nastudujte a zkuste začít sbírat. Garantuji vám, že první sousto vás utvrdí ve správnosti tohoto rozhodnutí.

Uvařte si také! Houbové stir-fry s Liškou nálevkovitou – Další vynikající recept s rýží a houbami.

Málokdo Holubinku mandlovou zná a sbírá, tudíž jí více zbývá na ty, kteří ví, o jaký gurmánský poklad jde. Najít ji tak není tak těžké. Pokud se chcete podívat na sběr holubinky v akci, zde jsou mé houbařské úspěchy.

Holubinka mandlová v teriyaky omáčce

Jednoduché vaření s vynikajícím výsledkem. Nelze zkazit!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 1 hrst Holubinky mandlové
  • 100 g jasmínové rýže
  • 3-5 lžic teriyaki omáčky
  • 1-3 lžíce slunečnicového oleje
  • dle chuti chilli papričky, sezamové semínka, petržel nebo koriandr

Instrukce

  • Připravte si všechny ingredience.
    holubinka recept
  • Uvařte si jasmínovou rýži dle návodu v osolené vodě.
  • Holubinku mandlovou očistěte, omyjte a nakrájejte na slabé plátky.
    holubinka mandlová
  • V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a na něm osmahněte Holubinku mandlovou do lehce zlatavé barvy.
  • Nyní zalijte teriyaki omáčkou a promíchejte, aby se houby v omáčce celé obalily.
  • Podávejte s rýží, chilli, sezamem a čerstvou bylinkou.

Video

Poznámka:

Teriyaki omáčka se skvěle hodí k téměř každé houbě. Nemáte-li zrovna holubinky, zkuste spojení s liškami obecnými či nálevkovitými. Do pánve můžete také přihodit kuřecí či vepřové maso a další zeleninu. 
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: asijská
Klíčová slova: holubinka mandlová, vegetariánské recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close