nejlepší houbová kuchařka

Jednoduché pečené houby a sádle – Holubinky recept

119

Dnes bych vám ráda představila jeden z mých oblíbených receptů – pečené houby na sádle, konkrétně s holubinkou namodralou (Russula cyanoxantha). Tato houba je známá svou jemnou chutí a masitou konzistencí, což z ní dělá ideální volbu pro pečení. Pečené houby na sádle jsou jednoduchým, ale velmi chutným pokrmem, který si můžete vychutnat jako hlavní chod nebo jako přílohu.

Pokud si nejste jistí, kde holubinku namodralou najít nebo jak ji správně poznat, navštivte můj YouTube kanál “Šumavská houbička”. Najdete tam podrobné návody a rady, které vám pomohou stát se zkušenými houbaři.

TIP! Holubinky jsou jedinečné tím, že jsou jediným druhem hub, které lze v lese přímo ochutnat. Podle palčivosti houby můžete snadno zjistit, zda jde o jedlou holubinku či nikoliv – jedlé holubinky nejsou palčivé.

Pečené houby jsou jednoduché a velmi rychle hotové

Pokud máte zájem o další houbové recepty, určitě se podívejte na mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která obsahuje 107 osvědčených receptů z 36 druhů hub, které lze v lese najít od jara do zimy. Knihu si můžete zakoupit na www.sumavskahoubicka.cz.

Věřím, že si pečené houby na sádle s holubinkou namodralou zamilujete stejně jako já a budou se pravidelně objevovat na vašem jídelníčku.

Pojďte se tedy pustit do přípravy tohoto jednoduchého receptu na pečené houby!

Pečené houby na sádle s rýží

Pečené houby s rýží si zamilujete po prvních ochutnání! Velmi jednoduchý recept na holubinky.
Porce 2
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 6 hrstí holubinky namodralé
  • 1 velká naběračka libovolného vývaru
  • 6 stroužků česneku
  • 2 lžíce sádla
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • bylinky rozmarýn, oregano, tymián

Instrukce

  • Holubinky namodralé očistěte a překrájejte na větší kousky.
  • Do zapékací mísy dejte sádlo a vysypte do ní holubinky. Zalijte vývarem a zasypte kořením dle chuti a předejte snítky bylinek.
  • Dejte houby péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi na 20 minut.
  • Pečené houby podávejte třeba s vařenou rýží, brambory nebo pečivem.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: holubinka namodralá, holubinky, holubinky recept, pečené houby

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close