nejlepší houbová kuchařka

Pohoštění pro návštěvu – Houbové tyčinky z listového těsta

202

Když se blíží nečekaná návštěva a vy hledáte rychlé a chutné pohoštění, které oslní každého, houbové tyčinky z listového těsta jsou ideální volbou. Jsou rychlé na přípravu, a přitom lahodně křupavé s jemnou houbovou chutí, která potěší nejen milovníky lesních plodů. Navíc s nimi uděláte dojem i na ty nejnáročnější hosty.

Listové těsto je skvělým základem pro tento recept. Je univerzální, snadno dostupné a při správném zpracování vždy zaručí křupavý výsledek. Přidání hub do těsta dodává tyčinkám hloubku chuti, která se skvěle hodí k různým omáčkám nebo jako samostatný snack k vínu či pivu. Ať už zvolíte sušené houby, nebo čerstvé lesní houby, výsledek vás nezklame.

Houbové tyčinky jsou nejen rychlé, ale také snadno přizpůsobitelné podle surovin, které máte právě po ruce. Můžete je obohatit o sýr, bylinky nebo různé druhy koření, čímž dodáte každé várce vlastní unikátní chuť. Jsou skvělou volbou pro jakoukoliv příležitost – od nenáročného posezení s přáteli až po slavnostnější příležitosti, kdy chcete na stůl přinést něco speciálního.

Pokud si nejste jistí, jaké houby použít, nebo kde je hledat, nezapomeňte se podívat na můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde najdete spoustu praktických tipů a triků na rozpoznávání a sběr hub. A pokud chcete ještě více inspirace do vaší kuchyně, určitě si pořiďte mou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která je plná lahodných receptů a užitečných rad.

Rychlé pohoštění pro návštěvu! Vyzkoušejte houbové tyčinky

Rychlé, chutné a vždy snědené. Houbové tyčinky si zamilujete v roli hostitele i návštěvy.
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 4 hrsti nakrájených lesních hub (já použila křemenáče a hřiby kováře)
  • 1 balení listového těsta
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce strouhané sýru (já použila parmazán)
  • 1 lžíce olivového oleje
  • listového těsta hladkou mouku
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, červená papriku, oregano, bazalku
  • na ozdobení čerstvou petrželku

Instrukce

  • Očištěné a na menší kousky nakrájené houby dejte na sádlo restovat alespoň 8 minut. V polovině opékání okořeňte dle své chuti solí, pepřema kmínem.
  • Mezitím si dejte vyhřát troubu na 180 stupňů Celsia. Těsto si podsypte moukou, aby se vám nelepilo a rozválejte ho na tenkou placku.
  • Opečené houby rozložte na těsto a okořeňte oreganem, bazalkou a posypte rovnoměrně sýrem. Těsto zsatočte, jako když děláte závin. Zatočené těsto ještě lehce poválejte válečkem, aby se těsto více propojilo s náplní.
  • Poté nakrájejte na 2 cm široké tyčinky a ty vyskládejte na plech na pečicí papír.
  • V misce si rozšlehejte žlouteka olivový olej a potřete jím tyčinky. Ty posypte dle chuti mletou paprikou nebo kmínem a dejte je péct na 15-20 minut do zlatova.
  • podávejte ozdobené čerstvou petrželkou nebo jinou oblíbenou bylinkou.

Video

Poznámka:

Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: hřib kovář recept, hřiby, křemenáč recept, křemenáče recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close