nejlepší houbová kuchařka

Smetanová omáčka z kotrče kadeřavého – Lepší než falešná dršťková!

1.9K

Pokud mě sledujete na mém youtube kanále Šumavská houbička, pak jistě víte, že kotrč kadeřavý je má oblíbená houba. Reklamu ji dělám od léta do podzimu, a tak si své místo vybojovala i v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Recepty z kotrče jsou vždy zárukou dobroty, ale mohu vás ujistit, že tato omáčka vás okouzlí!

Tip! Falešná dršťková polévka z kotrče

Smetanová omáčka z kotrče kadeřavého

Jednodušší a chutnější už to být nemůže!
Porce 2
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 4 hrsti vymytého a na kousky natrhaného kotrče
  • 1/2 ks bílé cibule
  • 200 ml hovězího vývaru
  • 150 ml 33% smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti sůl, pepř, tymián
  • na dozdobení petržel, popř. jiné oblíbené bylinky

Instrukce

  • Kotrč vymyjte od nečistot a poté ho natrhejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a přidejte cibuli, kterou nechte zesklovatět.
  • Po chvilce přidejte kotrč a nechte opět restovat.
  • Osolte, opepřete a přidejte sušený či čerstvý tymián.
  • Přidejte další lžíci másla a nechte ho rozehřát. Poté přisypte mouku a pečlivě promíchejte tak, aby se vytvořila jíška. Tu nechte lehce opéct.
  • Po částech začněte přilévat vývar, který pečlivě promíchávejte s jíškou.
  • Nechte provařit a poté přilijte smetanu. Nechte pomalu provařit 2 minutky a můžete podávat.
  • Kotrčová omáčka je nejlepší s houskovým knedlíkem, posypaná čerstvou petrželkou.

Poznámka:

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbová omáčka, kotrč kadeřavý, kotrč recept, kotrčová omáčka

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close