nejlepší houbová kuchařka

Sírovec žlutooranžový – Jak na houbové řízky se šunkou a sýrem?

5.4K

Sírovec žlutooranžový je houba přezdívaná ”chicken of the wood / kuře z lesa”. Chuť tolik podobná kuřecímu masu svádí k tomu obalit sírovec jako řízek. Zjistěte, jak takové houbové řízky ze sírovce udělat! Je to snadné, a když piídáte šunku a sýr, vykouzlíte si dokonalý oběd, který si vyslouží pochvalu u všech strávníků.

VŠE CO POTŘEBUJETE VĚDĚT! Kde najít sírovec žlutooranžový?

Sírovec žlutooranžový – Houbové řízky se šunkou a sýrem

Jednodušeji a chutněji už to nejde! Pár surovin a dokonalé řízečky ze sírovce jsou na talíři.
Porce 1
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • 2 kousky sírovce žlutooranžového
  • 1 ks vejce
  • dle potřeby hladká mouka
  • dle potřeby strouhanka
  • dle potřeby mléko
  • dle potřeby olej nebo sádlo na smažení
  • koření sůl, pepř

Instrukce

  • Sírovec očistěte a následně alespoň na jednu hodinu namočte do mléka.
  • Potom sírovec vařte alespoň 15 minut v libovolném vývaru, bujónu či osolené vodě.
  • Připravte si mouku, rozšlehané vajíčko s osoleným a opepřeným mlékem.
  • Plátky sírovce obalte v plátku šunky a sýra.
  • Takto připravený sírovec obalte v trojobalu mouky, vajíčka a strouhanky.
  • Smažte z obou stran dozlatova v rozpáleném oleji či sádle.
  • Podávejte s vařeným bramborem, bramborovou kaší nebo čerstvým chlebem.

Video

Poznámka:

Chcete se naučit nové druhy hub? Zjistit, kde roste nejen sírovec žlutooranžový, ale i další zajímavé jedlé druhy hub? Staňte se odběratelem mého YOUTUBE ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA
Chod: hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: houbové řízky, sírovec recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close