nejlepší houbová kuchařka

Muchomůrka růžovka recept – Růžovky na topince

8.3K
SPECIALITA

Dokonalé houbové topinky s Růžovkami.

Když se řekne muchomůrka, člověku hned naskočí husí kůže při představě jídla. Jenže! Ne všechny muchomůrky jsou jedovaté. Muchomůrka růžovka (Amanita rubescens) patří mezi nejchutnější z muchomůrek a dokonce se dere na přední příčky nejchutnějších hub. Vyzkoušejte výborné houbové topinky s růžovkami zvanými rovněž masáci.

Na Muchomůrce růžovce je skvělé to, že nechutná jako klasické houby, tudíž s nimi můžete oslovit i ty, kteří si na houbová jídla zrovna nepotrpí. Hodí se do polévek, omáček, zapékaných pokrmů a ideální je rovněž osmažená s pečivem.

Houbové topinky s Muchomůrkou růžovkou

Delikátní, jemné, zdravé. Vhodné na večeři i jen tak na chuť.
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 8 ks oloupaných růžovek
  • 1 ks střední cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 krajíce chleba
  • 1 hrst salátu rukola
  • 2 plátky másla
  • 1 lžíce kvalitního slunečnicového oleje

Instrukce

  • Nejdříve ze všeho si růžovky umyjte, oloupejte kloboučky. Poté houby nakrájejte na silnější kousky.
    muchomůrka růžovka
  • Cibuli nakrájejte na tenké plátky a poté ji na slunečnicovém oleji vysmažte do polokřupava.
  • Houby okořeňte kmínem, solí a lehce pepřem.
  • Cibuli dejte stranou a na zbylém oleji osmažte houby. Trvá to asi šest minut.
  • Mezitím si opečte v toastovači plátky chleba do křupava.
  • Na závěr smažení do pánve s houbami přidejte rukolu a nechte ji krátce zvadnout.
  • Teplé topinky potřete česnekem a máslem. Vrstvěte cibuli, rukolu a houby.

Poznámka:

Chcete se naučit sbírat nové druhy hub? Sledujte má houbařská videa na YOUTUBE ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA.
Chod: chuťovka, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: masák, muchomůrka růžovka, růžovka
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close