nejlepší houbová kuchařka

Růžovky na másle – Luxusní masáci recept

3.8K

Muchomůrka růžovka, známá také pod názvem masák, je jednou z nejoblíbenějších jedlých hub v našich lesích. Připravte si růžovky na másle a pochopíte, proč tomu tak je. Lahodní masáci jsou nejchutnější houby letního lesa. Naučte se se mnou udělat růžovky na másle recept.

Muchomůrka růžovka se vyznačuje růžovohnědým kloboukem a bílou dužninou, která po poranění červená a rýhovaným prstenem na noze. Růžovky jsou ceněné pro svou jemnou chuť a univerzálnost v kuchyni. Připravit z nich můžete mnoho pokrmů, jedním z nejjednodušších a nejchutnějších způsobů je orestovat je na másle s kmínem.

růžovka recept

Přečtěte si také: Jak poznat muchomůrku růžovku?

Růžovky na másle s kmínem

Jednoduchá a velmi žravá pochoutka z masáků.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 8 kousků muchomůrky růžovky
  • 2 lžíce másla
  • dle chuti pažitka, kmín, sůl

Instrukce

  • Růžovkám oloupejte kloboučky. Jde to velmi snadno, tahem od kraje ke středu klobouku.
  • Oloupané klobouky překrájejte na menší kousky a nohy také.
  • Na pánvi rozehřejte lžíci másla a růžovky na něj vyskládejte.
  • Masáci nejdříve pustí hodně vody, která se postupně vyvaří. Poté se začnou houby opékat. V ten moment nezapomeňte růžovky okořenit solí a kmínem dle své chuti.
  • 3 minuty před dokončením rozhrňte růžovky do stran a na střed pánve dejte máslo a rozkrojenou bagetu, kterou nechte opéct.
  • Růžovky na másle podávejte s rozpečenou bagetou, posypané čerstvou pažitkou.

Poznámka:

Jednoduché a velmi chutné recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub. Naučí nejen houby zpracovávat, ale také celoročně sbírat. 
Knihu si lze zakoupit pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: masáci, muchomůrka růžovka, růžovky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close