Holubinka mandlová v teriyaky omáčce
Jednoduché vaření s vynikajícím výsledkem. Nelze zkazit!
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 15 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
- 1 hrst Holubinky mandlové
- 100 g jasmínové rýže
- 3-5 lžic teriyaki omáčky
- 1-3 lžíce slunečnicového oleje
- dle chuti chilli papričky, sezamové semínka, petržel nebo koriandr
Připravte si všechny ingredience.
Uvařte si jasmínovou rýži dle návodu v osolené vodě.
Holubinku mandlovou očistěte, omyjte a nakrájejte na slabé plátky.
V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a na něm osmahněte Holubinku mandlovou do lehce zlatavé barvy.
Nyní zalijte teriyaki omáčkou a promíchejte, aby se houby v omáčce celé obalily.
Podávejte s rýží, chilli, sezamem a čerstvou bylinkou.
Teriyaki omáčka se skvěle hodí k téměř každé houbě. Nemáte-li zrovna holubinky, zkuste spojení s liškami obecnými či nálevkovitými. Do pánve můžete také přihodit kuřecí či vepřové maso a další zeleninu.
Keyword holubinka mandlová, vegetariánské recepty