Go Back

Holubinka mandlová v teriyaky omáčce

Jednoduché vaření s vynikajícím výsledkem. Nelze zkazit!
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Course chuťovka, oběd, večeře
Cuisine asijská
Porce 1

Ingredients
  

  • 1 hrst Holubinky mandlové
  • 100 g jasmínové rýže
  • 3-5 lžic teriyaki omáčky
  • 1-3 lžíce slunečnicového oleje
  • dle chuti chilli papričky, sezamové semínka, petržel nebo koriandr

Instructions
 

  • Připravte si všechny ingredience.
  • Uvařte si jasmínovou rýži dle návodu v osolené vodě.
  • Holubinku mandlovou očistěte, omyjte a nakrájejte na slabé plátky.
  • V pánvi si rozpalte slunečnicový olej a na něm osmahněte Holubinku mandlovou do lehce zlatavé barvy.
  • Nyní zalijte teriyaki omáčkou a promíchejte, aby se houby v omáčce celé obalily.
  • Podávejte s rýží, chilli, sezamem a čerstvou bylinkou.

Video

Notes

Teriyaki omáčka se skvěle hodí k téměř každé houbě. Nemáte-li zrovna holubinky, zkuste spojení s liškami obecnými či nálevkovitými. Do pánve můžete také přihodit kuřecí či vepřové maso a další zeleninu. 
Keyword holubinka mandlová, vegetariánské recepty