nejlepší houbová kuchařka

Knedlík s vajíčkem a houbami – křemenáč recept

103

Zbyl vám knedlík od oběda? Uvařte si luxusní dobrotu, knedlík s vajíčkem a navrch vynikající houby. Tato rychlovka je uvařená za chvilku, zvládne ji každý a neznám nikoho, kdo by si ji nedal. Knedlík s vajíčkem a houbami jednoduchý recept.

Křemenáče rostou snad na každém kroku. Daří se jim pod břízami, osikami, ale na Šumavě roste hojně i křemenáč smrkový. I když je považován za vzácnější druh, já jej nacházím nejvíce. Mám ho ráda po jeho pevnou strukturu, příjemnou chuť a krásnou houbovou vůni.

Přečtěte si také: Jak poznat křemenáče smrkového?

Co uvařit z křemenáče? Možností je spoustu

Křemenáče se hodí do houbových gulášů, smaženic, směsí, pod maso i do rychlovek, jako je třeba houbová topinka. Pokud chcete mít rychlé a chutné recepty nejen z křemenáče stále při ruce, pořiďte si mou houbovou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni. Obsahuje 107 receptů z 36 druhů hub. kromě toho se díky ní naučíte sbírat houby od jara až do zima a stanete se tak zkušeným celoročním houbařem.

Knedlík s vajíčkem a houbami

Rychlovka ze zbylého knedlíku a čerstvých hub.
Porce 1
Čas přípravy 2 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 17 minut

Ingredience

  • 1 kus středně velkého křemenáče
  • 3 plátky knedlíku
  • 1 lžíce másla
  • 50 ml vývaru
  • dle chuti sůl, pepř, drcený kmín
  • čerstvé bylinky oregano, pažitka

Instrukce

  • Křemenáče očistěte a nakrájejte na malé kousky.
  • Do pánve dejte rozpustit půl lžíce másla a přidejte kousky křemenáče.
  • Křemenáče osolte, opepřete a okmínujte dle svých chutí a přidejte lístky oregana. Restujte asi 3 minuty.
  • Zalijte houby vývarem a přiklopte pokličkou. Duste do doby, než se tekutina vyvaří.
  • Přidejte na kousky nakrájený knedlík a zbytek másla. Nechte knedlík do zlatava opéct.
  • Přidejte rozšlehané vejce a rychle ho promíchejte s houbami a knedlíkem. Poté stáhněte z plotny.
  • Servírujte posypané nasekanou čerstvou pažitkou.

Poznámka:

Všechny mé houbové recepty najdete v houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. V prodeji pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: křemenáč recept, křemenáč smrkový, křemenáče recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close