Zapečené plněné bedly se sýrem – Jednoduchý recept s Bedlou vysokou

4.6K

Všichni milují smažené bedlové řízky, ale když je úroda veliká, nebo najdete životní nález, třeba jako já v tomto houbařském videu, lehce se řízků přejíte. V takovém případě nastupují na kuchyňskou scénu plněné bedly, které vás budou bavit možná ještě o něco více než klasika v podobě houbových řízečků z bedel.

V receptu používám mladé kloboučky Bedly vysoké (Macrolepiota procera). Pokud nevíte, jak využít nohy bedel, lze je usušit a namlít na houbové koření, nebo si z nich připravit delikatesu k televizi. Jde o silně návykovou pochoutku, bedlové hranolky – recept na ně najdete tady.

Zapečené plněné bedly se sýrem

Jednoduchá pochoutka, kterou si zamilujete po prvním ochutnání.
Porce 2
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 30 minut

Ingredience

  • 9-10 ks kloboučků mladých Bedel vysokých
  • 100 g kvalitní šunky
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce kvalitní sójové omáčky
  • 2 lžíce másla
  • 100 gramů Goudy
  • koření sůl, pepř, kmín

Instrukce

  • Na rozpálené pánvi rozehřejeme asi lžíci másla a orestujeme na něm nakrájenou šunku a cibuli.
    zapečené bedly
  • Po asi dvou minutách přidáme nakrájený česnek a ještě minutu restujeme.
  • Do pekáčku si vyskládáme kloboučky bedel, kterým předtím odřízneme tužší střed. Potřeme sójovou omáčkou.
    příprava bedel recept
  • Vyložíme šunkovou směsí.
    příprava bedel recept
  • Posypeme sýrem.
    příprava bedel recept
  • Na závěr okořeníme solí, pepřem, a kmínem.
  • Dáme zapéct na 170°C cca 20 minut.
  • Podáváme s vařeným bramborem nebo čerstvým pečivem.
    příprava bedel recept

Video

Poznámka:

Bedly vysoké jsou nejoblíbenější jedlé houby. Naučte se je se mnou poznat i hledat. Své houbařské zkušenosti vám předávám v tomto videu.
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bedla recept, bedla vysoká, recept z bedly
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close