nejlepší houbová kuchařka

Smrž recept – Houbová směs se smrži a rýží

2K
SPECIALITA

Extra jednoduchá a extra dobrá houbová směs s vynikajícími smrži!

Houbové směsi jsou často doporučovaný recepty z hub. Jenže! Jak takovou houbovou směs uvařit? Mám pro vás super jednoduchý recept na houbovou směs, který můžete používat jak s aktuálně rostoucími smrži (Morchella), tak i s jinými houbami, které si z lesa přinesete. Zkrátka tento recept na směs z hub je univerzální a funguje s každou čerstvou houbou.

Smrži jsou velmi chutné houby a rozumí si dle mého se zeleninou stejně tak dobře jako s masem. Proto jsem tentokrát nechala maso v řeznictví a vykouzlila vegetariánskou verzi bez masa, ale věřte, že si pochutnají i masožrouti.

Uvařte si také! Smrž recept polévka – Bramborový krém se smrži!

Smrž je jarní houba, která roste od dubna do začátku června. Roste u cest, okrajů listnatých lesů, ale najdete jej i na odkladištích dřeva v lesích smrkových. Daří se mu také na zahradách a parcích, kde vyrůstá z mulčovací kůry.

VIDEO! Najít smrže pro mě znamenalo splněný houbařský sen, užijte si se mnou tu radost, z prvonálezu smržů.

Houbová směs se smrži a rýží

Jednoduché vaření ze základních surovin.
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • alespoň 2 ks smržů
  • 120 g jasmínové rýže
  • 1 1/4 červené papriky
  • 1 hrst růžiček brokolice
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks jarní cibulky
  • 100 ml vlažné vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička rýžového octu
  • 3 špetky sezamové semínka
  • na smažení slunečnicový olej

Instrukce

  • Připravte si všechny ingredience.
    smrži recept
  • Nejdříve si smíchejte vodu s kukuřičným škrobem, octem a všemi omáčkami.
    smrži recept
  • Poté si nakrájejte zeleninu. mrkev na jemné proužky, stejně tak papriku. Brokolici rozdělte na co nejmenší růžičky. Jarní cibulku nakrájejte na šikmo. Smrže na silnější kroužky.
    smrži recept
  • Rozpalte si pánev a začněte postupně metodou stir-fry vše opékat, vždy na troše oleje.
    smrži recept
  • Po opečení veškeré zeleniny, přijdou na řadu smrže, těm dejte alespoň 5 minut.
    smrži recept
  • Poté vraťte zeleninu k houbám a do rozpálené pánve přilijte připravenou omáčku. Za stálého míchání zhoustne. Poté odstavte z plotny a podávejte s vařenou jasmínovou rýží.
  • Posypte pokrájenou natí jarní cibulky a sezamovými semínky.

Video

Poznámka:

Vyzkoušejte jednoduchý recept na smrže na topince
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: asijská
Klíčová slova: houbová směs, recept na smrže, smrž recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close