nejlepší houbová kuchařka

Kačenka česká recept – Hovězí nudličky s houbami

246

Hovězí nudličky jsou vynikající jídlo, které se dá upravit různými směry. Já protentokrát zvolila spojení s kačenkou českou a chřestem. Výsledkem byl tak dobrý recept, že jsem ho musela dát i do své houbové kuchařky Šumavská houbička v kuchyni – neuvěřitelná dobrota!

Kačenka česká (Verpa bohemica) je jedlá houba, kterou můžete najít od března do května pod listnatými stromy, jako je třešeň, osika, topol a také pod trnkami a jinými keři. Daří se jí na vápenitých půdách například poblíž vápencových lomů. Najít jí můžete také v lužních lesích, v křovinách u cest či v trnkách u rybníků. Často vyhledává místa vyloženě odpudivá, plná odpadků a jiného ,,bordelu”.

Nejlepší recepty z kačenky české

Kačenku českou můžete upravit velmi snadno na pánvi, s máslem a smetanou si velmi rozumí. Já osobně ji přidávám do omáček, polévek i směsí. Jednou takovou je právě směs s hovězím a čerstvým chřestem.

Vyzkoušejte také tyto recepty s kačenkou českou:

Hovězí steak s kačenkou českou

Křupavá houbová topinka s kačenkou českou

Smetanová čočka s kačenkou českou a ztraceným vejcem

Hovězí nudličky s kačenkou českou a chřestem

Jednoduchý recept s kačenkou českou, po kterém se zapráší!
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 2-3 hrsti čerstvé kačenky české
  • 100 g hovězí svíčkové nakrájené na nudličky
  • 8 stonků zeleného chřestu
  • 100 ml 33% smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • 1 stroužek česneku
  • 1 jarní cibulka
  • dle chuti sůl, pepř
  • na ozdobení čerstvá petrželka

Instrukce

  • Nejdříve si kačenky očistěte a nožičky překrájejte.
  • Maso nakrájejte na opravdu tenké nudličky.
  • Česnek nakrájejte na plátky. Jarní cibulku nakrájejte na drobno, stejně tak chilli papričku. Tuhé konce chřestu odlámejte a zbytek překrájete na větší kousky.
  • V pánvi si rozehřejte máslo a olej dohromady. Přidejte maso a restujte asi 3 minuty.
  • Přidejte chilli papričku, jarní cibulku a restujte další 2 minuty.
  • Přidejte kačenky, chřest a česnek. restujte další dvě minuty.
  • Přiklopte pokličkou a duste dalších 6 minut.
  • Zalijte smetanou, nechte ji zredukovat.
  • Hovězí nudličky s kačenkou českou podávejte s hranolky nebo opečeným bramborem. nezapomeňte posypat čerstvou petrželkou.

Video

Poznámka:

Vynikající recepty a cenné rady, jak najít poznat tradiční i méně známé houby – to vše najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni
Knihu koupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: kačenka česká, kačenka česká recept, kačenka houba recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close