nejlepší houbová kuchařka

Houbové těstoviny s Penízovkou sametonohou

1.4K
SPECIALITA

Vynikající smetanové těstoviny s čerstvou zimní houbou, vypraženou slaninou a Parmezánem.

Těstoviny jsou velmi vděčné jídlo, když chcete vařit rychle, jednoduše a se zaručeně chutným výsledkem. Proto jsou těstoviny na mém talíři poměrně často. Když navíc své oblíbené těstoviny spojíte se smetanovým základem a vyšperkujete ho chutí čerstvé Penízovky sametonohé. Není o čem polemizovat, na talíř vám přistane vynikající jídlo, které zmizí lusknutím prstu.

Potřebujete jen pár ingrediencí, z nichž nejobtížnější je sehnání Penízovky sametonohé, tu totiž v obchodech najdete jen jako Enoki, což je Penízovka pěstovaná ve tmě a je tak po chuti i vzhledu naprosto odlišná od té rostoucí volně v našich lesích. ( S japonskou Enoki jsem už také pracovala s v tomto receptu na brammborovo-houbový salát.)

TIP! Chcete najít Penízovku? Podívejte se na má houbařská videa a zjistěte, kde Penízovka sametonohá roste, kdy a kam si pro ní zajít.

Houbové těstoviny s Penízovkou sametonohou

Jednoduché houbové těstoviny s lesní houbou Penízovkou vám bude chutnat.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 20 minut

Ingredience

  • 2 hrsti Penízovky sametonohé
  • 100 gramů těstovin
  • 3 plátky slaniny
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 ks šalotky
  • 100 ml 30% smetany
  • 1 hrst strouhaného Parmezánu

Instrukce

  • Nejdříve si dáme vařit těstoviny dle návodu. Pokud chcete povýšit tento pokrm ještě o level výše, zkuste těstoviny domácí.
    Houbové těstoviny penízovka
  • Mezitím si na pánvi vysmažte plátky slaniny do křupava. A poté dejte stranou.
    Houbové těstoviny penízovka
  • Do pánve přidejte lžíci másla. Na něm orestujte nejdříve šalotku.
    Na něm orestujte nejdříve šalotku a po chvilce přidejte také Penízovku sametonohou. restujte 5 minut.
  • A po chvilce přidejte také Penízovku sametonohou. restujte 5 minut.
    Penízovka těstoviny
  • Zalijte smetanou a nechce provařit do zhoustnutí.
    Penízovka těstoviny
  • Zasypte strouhaným parmezánem, promíchejte.
  • Do smetanové omáčky přidejte uvařené, scezené těstoviny.
  • Promíchejte a podávejte.
  • Ozdobte nakrájenou vysmaženou slaninou, plátky parmezánu a petrželkou.

Video

Poznámka:

Těstoviny si s houbami rozumí. Zkuste další recept na houbové těstoviny s hříbky. dají se udělat jak z čerstvých, tak i sušených hub. 
Chod: hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: penízovka sametonohá, těstoviny
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close