Těstoviny jsou velmi vděčné jídlo, když chcete vařit rychle, jednoduše a se zaručeně chutným výsledkem. Proto jsou těstoviny na mém talíři poměrně často. Když navíc své oblíbené těstoviny spojíte se smetanovým základem a vyšperkujete ho chutí čerstvé Penízovky sametonohé. Není o čem polemizovat, na talíř vám přistane vynikající jídlo, které zmizí lusknutím prstu.
Potřebujete jen pár ingrediencí, z nichž nejobtížnější je sehnání Penízovky sametonohé, tu totiž v obchodech najdete jen jako Enoki, což je Penízovka pěstovaná ve tmě a je tak po chuti i vzhledu naprosto odlišná od té rostoucí volně v našich lesích. ( S japonskou Enoki jsem už také pracovala s v tomto receptu na brammborovo-houbový salát.)
TIP! Chcete najít Penízovku? Podívejte se na má houbařská videa a zjistěte, kde Penízovka sametonohá roste, kdy a kam si pro ní zajít.

Houbové těstoviny s Penízovkou sametonohou
Ingredience
- 2 hrsti Penízovky sametonohé
- 100 gramů těstovin
- 3 plátky slaniny
- 1 lžíce másla
- 1/2 ks šalotky
- 100 ml 30% smetany
- 1 hrst strouhaného Parmezánu
Instrukce
- Nejdříve si dáme vařit těstoviny dle návodu. Pokud chcete povýšit tento pokrm ještě o level výše, zkuste těstoviny domácí.
- Mezitím si na pánvi vysmažte plátky slaniny do křupava. A poté dejte stranou.
- Do pánve přidejte lžíci másla. Na něm orestujte nejdříve šalotku.
- A po chvilce přidejte také Penízovku sametonohou. restujte 5 minut.
- Zalijte smetanou a nechce provařit do zhoustnutí.
- Zasypte strouhaným parmezánem, promíchejte.
- Do smetanové omáčky přidejte uvařené, scezené těstoviny.
- Promíchejte a podávejte.
- Ozdobte nakrájenou vysmaženou slaninou, plátky parmezánu a petrželkou.