nejlepší houbová kuchařka

Bramboráčky se směsí – Použijte holubinky se zeleninou

167

Připravte si vynikající bramboráčky se směsí zeleniny a hub, kde hlavní roli hraje nejchutnější holubinka ze všech – holubinka nazelenalá. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí, kterou si zamilují nejen milovníci hub.

Holubinka nazelenalá je mezi houbaři vysoce ceněná pro svou delikátní chuť a pevnou strukturu, která se skvěle hodí k přípravě pokrmů, jako jsou tyto bramboráčky. Společně s čerstvou zeleninou tvoří nezapomenutelnou kombinaci, která dodá tradičnímu pokrmu nový rozměr.

Holubinku nazelenalou najdete nejen v listovém opadu, ale také v lese jehličnatém. Jde o nápadnou a dobře poznatelnou holubinku s rozpukaným zeleným povrchem. Holubinka nazelenalá má pevnou nohu a při poranění rezaví. Daří se jí i v období, kdy vládne v lese sucho. Jde o nejchutnější z holubinek, která se hodí do smaženic, směsí či houbových polévek.

Chcete se stát zkušenými houbaři? Pak nezapomeňte navštívit můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde vám předám své letité zkušenosti a tipy, jak houby najít poznat. Pokud hledáte další skvělé recepty s houbami, určitě si pořiďte mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která je plná lahodných a originálních receptů z 36 druhů hub.

Pojďte se pustit do přípravy chutné směsi ze zeleniny a holubinky nazelenalé a objevte, jak skvělý může být jednoduchý pokrm plný přírodních chutí.

Chutná směs na bramboráčky

Vyzkoušejte jednoduchou a velmi chutnou směs na bramboráčky. Stačí trochu zeleniny a holubinak nazelenalá.
Porce 1
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 7 minut
Celkový čas 12 minut

Ingredience

  • 2 mladé holubinky nazelenalé (lze použít i jiný druh holubinky)
  • 1 červená paprika
  • 1 jarní cibulka
  • 1/2 velmi mladé cukety
  • 1 střední mrkev
  • dle chuti sůl, pepř, mletá červená paprika
  • bylinky pažitka
  • dle potřeby olej (slunečnicový nebo olivový)

Instrukce

  • Holubinky očistěte a nakrájejte na plátky. Zeleninu nakrájejte na větší kousky.
  • Do pánve si na nalijte dvě lžíce oleje a přidejte zeleninu i houby.
  • Směs zeleniny a hub stále míchejte a zprudka opékejte asi 6 minut. Zelenina musí být stále křupavá, ne tvrdá a ne rozměklá.
  • Před koncem okořeňte ještě solí, pepřem a paprikou dle svých chutí.
  • Hotovou směs navrstvěte na bramboráčky a zasypte na drobno nakrájenou čerstvou pažitkou.

Poznámka:

Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: holubinka nazelenalá, holubinka nazelenalá recept, holubinka recept
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close