Připravte si vynikající bramboráčky se směsí zeleniny a hub, kde hlavní roli hraje nejchutnější holubinka ze všech – holubinka nazelenalá. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí, kterou si zamilují nejen milovníci hub.
Holubinka nazelenalá je mezi houbaři vysoce ceněná pro svou delikátní chuť a pevnou strukturu, která se skvěle hodí k přípravě pokrmů, jako jsou tyto bramboráčky. Společně s čerstvou zeleninou tvoří nezapomenutelnou kombinaci, která dodá tradičnímu pokrmu nový rozměr.
Holubinku nazelenalou najdete nejen v listovém opadu, ale také v lese jehličnatém. Jde o nápadnou a dobře poznatelnou holubinku s rozpukaným zeleným povrchem. Holubinka nazelenalá má pevnou nohu a při poranění rezaví. Daří se jí i v období, kdy vládne v lese sucho. Jde o nejchutnější z holubinek, která se hodí do smaženic, směsí či houbových polévek.
Chcete se stát zkušenými houbaři? Pak nezapomeňte navštívit můj YouTube kanál Šumavská houbička, kde vám předám své letité zkušenosti a tipy, jak houby najít poznat. Pokud hledáte další skvělé recepty s houbami, určitě si pořiďte mou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která je plná lahodných a originálních receptů z 36 druhů hub.
Pojďte se pustit do přípravy chutné směsi ze zeleniny a holubinky nazelenalé a objevte, jak skvělý může být jednoduchý pokrm plný přírodních chutí.
Chutná směs na bramboráčky
Ingredience
- 2 mladé holubinky nazelenalé (lze použít i jiný druh holubinky)
- 1 červená paprika
- 1 jarní cibulka
- 1/2 velmi mladé cukety
- 1 střední mrkev
- dle chuti sůl, pepř, mletá červená paprika
- bylinky pažitka
- dle potřeby olej (slunečnicový nebo olivový)
Instrukce
- Holubinky očistěte a nakrájejte na plátky. Zeleninu nakrájejte na větší kousky.
- Do pánve si na nalijte dvě lžíce oleje a přidejte zeleninu i houby.
- Směs zeleniny a hub stále míchejte a zprudka opékejte asi 6 minut. Zelenina musí být stále křupavá, ne tvrdá a ne rozměklá.
- Před koncem okořeňte ještě solí, pepřem a paprikou dle svých chutí.
- Hotovou směs navrstvěte na bramboráčky a zasypte na drobno nakrájenou čerstvou pažitkou.