nejlepší houbová kuchařka

Kačenka česká recept – Rozpečená bagetka s houbami a sýrem

7.6K

Víte, že křupavé pečivo a houby je moje oblíbená kombinace? Tentokrát jsem nechtěla dělat klasickou houbovou topinku, ale kačenku českou zavřela do máslem nasáklé křupavé bagetky. K tomu rozteklý sýr a čerstvé bylinky. Beze srandy, tak dobrý kačenka česká recepty jsem dlouho neměla!

Jarní houby kačenky
Jarní houby kačenky rostou od března do května.

Kačenka česká recept – Křupavé pečivo a lahodné houby

Kačenka česká je jednou z prvních jarních hub, které se objevují v lese. Její jemná chuť a měkká textura ji činí ideální pro rychlé pokrmy, jako jsou třeba topinky. V tomto receptu si přijdou na své milovníci jednoduché, ale lahodné kuchyně, která dokonale spojuje chrumkavou bagetu s delikátními houbami. Stačí krátká úprava na másle s česnekem a petrželkou a na stole máte hotovou houbovou delikatesu. Tento kačenka česká recept je skvělý pro ty, kteří chtějí z kačenek vytěžit maximum jejich skvělé chuti.

Houbová kuchařka
Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni naučí vařit z hub i celoročně houbařit.

Vyzkoušejte také: Kačenka česká recept – Smetanová houbová omáčka z kačenek se steakem. Všechny mé recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni.

Kačenka česká (Verpa bohemica) je hojná jedlá houba, která roste od března do května na vápenité půdě. Vyhledává blízkost třešní, osik, topolů či trnek. Vyrůstá pod listovým opadem a je poměrně dobře maskovaná před zraky houbařů. Pokud chcete tento gurmánský poklad najít, určitě mrkněte na mé houbařské video na youtube šumavská houbička.

Kde rostou kačenky
Kde rostou kačenky poradí houbařský průvodce Šumavská houbička v lese. Ke koupi na www.sumavskahoubicka.cz

Pokud si nejste jistí, kde a kdy kačenky hledat, nebo se chcete dozvědět více o dalších druzích hub, doporučuji svůj houbařský průvodce Šumavská houbička v lese. Najdete v něm nejen tipy, jak rozpoznat různé druhy hub, ale i informace o jejich výskytu, ideálních stanovištích a době sběru. S tímto průvodcem se houbaření stane ještě zábavnější a úspěšnější.

Úspěšného houbařského průvodce Šumavská houbička v lese zakoupíte pouze na mém oficiálním eshopu www.sumavskahoubicka.cz

Kačenka česká recept s křupavou bagetou a sýrem

Vynikající houbová pochoutka s kačenkou českou.
Servings 1
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes

Ingredients

  • 10 čerstvých kačenek českých (Verpa bohemica)
  • 4 plátky bagety
  • 2 lžíce másla
  • 1 hrst oblíbeného sýru (já použila Goudu)
  • 1 stonek jarní cibulky
  • dle chuti sůl, pepř, čerstvý tymián, pažitku

Instructions

  • Houby pečlivě očistěte jemným kartáčkerm, hlavičky přepulte, nohy nakrájejte na větší kousky. Bílou část cibulky nakrájejte na jemno.
  • V pánvi rozehřejte lžíci másla a na něm krátce orestujte cibulku a poté přidejte houby, Kačenky pustí vodu, která se postupně vyvaří. Kačenky restujte asi 10 minut a nezapomeňte je ochutit solí, pepřem a snítkou tymiánu.
  • Mezitím si na druhé pánvi rozehřejte další máslo a opečte na něm bagety. Po opečení jedné strany bagety otočte a na všechny dejte trochu nastrouhaného sýru.
  • Hotové houby položte na dva plátky bagety a přiklopte zbylými plátky baget.
  • Servírujte posypané pažitkou, se salátem Rukola.

Notes

Jednoduché a nápadité recepty z hub najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha nabízí rovněž rady, jak celoročně houbařit. V kuchařce najdete 107 receptů z 36 druhů hub, které rostou od jara do zimy. 
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Course: chuťovka, hlavní chod, večeře
Cuisine: česká
Keyword: kačenka česká, kačenka česká recept, kačenka česká recepty

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Ohodnoťte tento recept




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close