nejlepší houbová kuchařka

Houbové carpaccio – Pravé hřiby se mohou jíst zcela syrové!

510

Houbové carpaccio z pravých hřibů jsem chtěla vyzkoušet už hrozně dlouho! Konečně jsem našla hřiba smrkového, který byl dokonale zdravý a mladý. Výsledek mě učaroval! Tento luxusní předkrm z hub musíte vyzkoušet!

Asi každý zná klasické recepty z hřibů v podobě kulajdy, houbové omáčky nebo houbových řízků. Ale o houbovém carpacciu slyšel málokdo. Přitom je to jídlo, které má v Itálii dlouhou tradici a je velmi oblíbené.Jídlo je to svěží, nápadité a slouží jako skvělý předkrm z hub.

Potřebovat budete čerstvý, mladý hřib smrkový a pár ingrediencí k tomu.

Houbové carpaccio – předkrm ze syrových hřibů.

Skvělé jídlo z pravých hřibů. Překvapí, jak moc dobré je!
Porce 1
Čas přípravy 10 minut
Celkový čas 10 minut

Ingredience

  • 1 ks hřiba smrkového (musí být dokonale zdravý, velmi mladý kus)
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • dle chuti parmazán
  • dle chuti sůl, pepř, petržel

Instrukce

  • Nejdříve hřiba očistěte a pak nakrájejte na co nejtenčí plátky. Plátky vyskládejte na talíř.
  • Houbu pokapejte citronem a nechte chvilku ve šťávě marinovat (ideálně hodinu v lednici). Houba lehce změkne.
  • Plátky hub pokapejte olivovým olejem. Okořeňte solí a pepřem.
  • Na závěr posypte hoblinkami parmazánu.
  • Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.

Poznámka:

Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, předkrm
Kuchyně: italská
Klíčová slova: houbové carpaccio, hřib recept, hřibový recept, recept z hřibů

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close