Smažené bedly v trojobalu

2.3K
SPECIALITA

Vynikající, křupavé řízky z bedel jsou jednoduchá pochoutka z hub.

Houby obalené v mouce, vajíčku a strouhance jsou nejoblíbenější jídlo všech českých houbařů. Ani já si neumím představit, že bych si během letní sezóny neobalila hřiba nebo právě bedlu. Pokud nevíte, jak na tuto klasickou pochoutku, mrkněte na jednoduchý recept.

Už když bedly vysoké sbírám, slyším jak prská olej a na jazyku už cítím křupavé houbové řízečky. Bez této dobroty prostě není houbařská sezóna sezónou a pokud se nějakou náhodou stalo, že jste řízky z Bedly vysoké ještě nejedli nebo si nevíte rady s jejich přípravou, je tento recept právě pro vás.

BOMBA! Podívejte se na můj životní nález bedly vysoké! Přes 150 bedel na jednom místě!

Bedly smažené v trojobalu – Vynikající houbové řízky z bedel

Křupavé bedly v mouce, vajíčku a domácí strouhance. Lepší už to být nemůže!
Porce 2
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 25 minut

Ingredience

  • kloboučky Bedly vysoké
  • 1 ks vajíčko
  • 2 hrsti hladké mouky
  • 2 hrsti (domácí) strouhanky
  • 1 dcl mléka
  • olej slunečnicový na smažení
  • koření sůl, pepř

Instrukce

  • Kloboučky bedel si odkrojte od nožiček, nezapomeňte vykrojit také tuhý střed. Poté houby nasolte, případně i opepřete.
    bedly v těstíčku
  • Nyní si připravte misky s hladkou moukou, strouhankou a směsí rozšlehaného vajíčka, mléka, soli a pepře.
    bedly v trojobalu
  • Bedly obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Chcete-li mít řízky opravdu křupavé, zopakujte 2 a třetí krok obalování ještě jednou.
  • Bedly smažte v rozpáleném slunečnicovém oleji dozlatova. Smažit můžete také v přepuštěném másle Ghí nebo na sádle.
    smažení bedel
  • Usmažené houbové řízky nechte okapat na papírové utěrce.
    smažení bedla vysoká
  • Podávejte s bramborem či čerstvým pečivem. Můžete přidat nějakou omáčku, kyselou okurku, kozí rohy, chilli papričky. Záleží jen na vaší chuti.
    bedly recept

Video

Poznámka:

Chcete vědět, kde rostou Bedly vysoké? Jak poznat bedlu vysokou? Podívejte se na mé houbařské video
Chod: chuťovka, oběd, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: bedla vysoká, houbový řízek
Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2021.
Close