nejlepší houbová kuchařka

Vatovec v pivním těstíčku – Lepší než klasické řízky

766

Jestli mě něco letos něco učarovalo, pak to byl vatovec obrovský (Calvatia gigantea)! Nikoliv vatovec v trojobalu, ale v pivním těstíčku. Neuvěřitelná dobrota, která je hned hotová a pochutnáte si na ni ještě více než na klasických houbových řízcích z vatovce. Pojďte se mnou vytvořit křupavé pýchavky, které zmizí lusknutím prstu!

Pokud máte vatovce nadbytek, radím vyzkoušet receptů víc. U nác jsou oblíbené i zmíněné řízky z vatovce, omáčka z vatovce a také pýchavkový mozeček. Opomenout ale nemohu ani pýchavku na mozzarelle a křupavé bagetce.

Pýchavka v pivním těstíčku

Vynikající pýchavka/ vatovec v pivním těstíčku. Hotové i snědené za chvilku!
Porce 2
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut

Ingredience

  • 8 plátků vatovce obrovského
  • 200 ml piva
  • 5 lžic hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička kypřícího prášku (bio bez fosfátů)
  • dle chuti sůl, pepř, petržel
  • na smažení slunečnicový olej

Instrukce

  • Vatovec oloupejte a nakrájejte na větší plátky široké 1-2 centimetry.
  • V pánvi si rozpalte olej na smažení.
  • Mezitím si připravte pivní těstíčko. Do hlubší mísy nalijte pivo, přidejte kukuřičný škrob, kypřící prášek, mletou papriku, sůl, pepř, hladkou mouku a dohladka utřený česnek. Pečlivě promíchejte v hustější pivní těstíčko.
  • Plátky vatovce jeden po druhém obalte v těstíčku a hned dejte smažit.
  • Vatovec smažte na mírnějším plameni dozlatova z každé strany.
  • Po usmažení nechte kousky okapat na papírové utěrce a podávejte. Nejlépe se sladkou chilli omáčkou posypané nasekanou petrželkou.

Video

Poznámka:

Houbové recepty najdete na youtube kanále Šumavská houbička v kuchyni nebo ve stejnojmenné houbové kuchařce, která je v prodeji na www.sumavskahoubicka.cz
Chod: chuťovka, oběd, svačina, večeře
Kuchyně: česká
Klíčová slova: pýchavka obrovská, pýchavka recept, vatovec, vatovec obrovský, vatovec recept

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Recipe Rating




Close
Všechna práva vyhrazena © Copyright 2024.
Close