Připravte se na skutečně jedinečný kulinářský zážitek s mým receptem na steak s houbami, který je ozvláštněn syrovým ryzcem syrovinkou. Můj originální recept posouvá klasický steak na zcela novou úroveň díky použití ryzce syrovinky, který se navaří, ale syrový se nastrouhá na dokonalý hovězí steak.
Ryzec syrovinka je ceněn pro svou specifickou slanečkovou chuť a aroma, které dodává tomuto pokrmu nezaměnitelný charakter. Je to houba, kterou houbaři často vyhledávají, a její jedinečné vlastnosti se skvěle hodí právě k úpravě na steaku. Syrovinka, jak napovídá název, se dá jíst zcela syrová.
Přečtete si také: Jak poznat ryzce syrovinku?
Nejlepší recepty z ryzce syrovinky najdete v mé kuchařce
Pro další inspiraci a řadu skvělých receptů s houbami nezapomeňte nahlédnout do mé kuchařky Šumavská houbička v kuchyni. Tato bestsellerová kuchařka je plná nejen tradičních, ale i inovativních způsobů, jak využít houby ve vaší kuchyni, ať už jste zkušený houbař nebo teprve začínáte objevovat kouzlo houbových pokrmů.
Nyní se pojďte ponořit do tohoto neobyčejného receptu a zjistit, jak připravit steak s ryzcem syrovinkou, který zaručeně oslní vaše chuťové buňky.
Hovězí steak s houbami – Luxusní recept s ryzcem syrovinkou
Ingredience
- 1 hovězí steak
- 1 středně velký ryzec syrovinka
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
- bylinky čerstvý rozmarýn
Instrukce
- Maso si pomazlete v olivovém oleji a poté ho dejte zprudka opékat na rozpálenou pánev. Dle šířky steaku opékejte 1,5 -2 minuty na každé straně.
- K opečenému steaku dejte máslo a rozmarýn a máslem maso chvíli polévejte,
- Přiklopte pokličkou a poté dejte pánev s masem stranou asi 7 minut odpočívat.
- Mezitím si můžete udělat ochucenou majolku. Smíchejte majonézu s hrubozrnnou hořčicí, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Maso dejte na prkýnko, nařezejte ho na plátky. Osolte a opepřete a poté na něj nastrouhejte celý ryzec syrovinku. Přelijte zbylou šťávou z pánve.
- Podávejte s hranolkami a ochucenou majolkou.