Smržová omáčka s medvědím česnekem recept
Jednoduchý recept na smržovou omáčku doplněnou o medvědí česnek a opečené brambory.
Čas přípravy 5 minutes minut
Čas vaření 13 minutes minut
Celkový čas 18 minutes minut
Course chuťovka, hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 7 ks smržů
- 5 ks vařených brambor ve slupce (já použila červené)
- 50 ml bílého vína
- 100 ml 33% smetany
- 3 listy medvědího česneku
- 2 lžíce másla
- dle chuti sůl, pepř
Smrže očistěte a podélně překrojte. Česnek nakrájejte na silnější proužky. Brambory překrájte na poloviny.
Do pánve dejte rozehřát máslo a na něm nechte smrže asi 4 minuty restovat. V průběhu je jednou otočte.
Ke smržům přilijte víno a nechte ho vyvařit.
Smrže osolte a opepřete. Přilijte smetanu a přidejte česnek. Smetanu nechte zredukovat do požadované konzistence.
Mezitím si na druhé pánvi opečte na lžíci máslo půlky vařených bormbor, aby chytli zlatavou ,,kůrku''.
Smetanovou omáčku servírujte s opečenými brambory, které na talíři ještě osolte.
Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit.
V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub.
Knížku si zakoupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword polévka se smrži, recept na smrže, smrž, smrže, smrže recept, smrži recept