Go Back
zavařený ryzec recept

Ryzci na kyselo

Vynikající ryzec smrkový na kyselo. Recept na nakládané houby.
Celkový čas 1 hour
Course chuťovka
Porce 1 várka

Ingredients
  

  • 500 g ryzců
  • 750 ml vody
  • 250 ml octu
  • 75 g cukru krystal
  • 10 kuliček černého pepře
  • 7 kuliček nového koření
  • 3 bobkové listy
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce hořčičného semínka
  • Vysterilizované sklenice a víčka

Instructions
 

  • Ryzce očistěte, větší překrájejte na stejně velké kousky. menší nechte vcelku.
  • Do hrnce dejte ryzce a lžíci soli. Vařte je 5 minut a poté je sceďte a nechte okapat.
  • V druhém hrnci smíchejte vodu, ocet, koření, cukr a lžíci soli a míchejte, doku se cukr nerozpustí. Poté dejte vařit, od bodu varu 3 minuty. Nálev dejte stranou lehce vystydnout.
  • Houby napěchujte do sklenic a zalijte nálevem tak, aby byly houby ponořené.
  • Sklenice uzavřete víčky a dejte je do vody sterilizovat na 80 stupňů Celsia na 25 minut.
  • Ryzce naložené na kyselo skladujte v suchu, chladnu a temnu.
  • Ryzce naložené na kyselo se hodí k uzeninám, sýru, k pečenému masu či na obložené chlebíčky a talíře.

Video

Notes

Chcete více nápaditých, jednoduchých a velmi chutných receptů z hub? Pak si pořiďte úspěšnou kuchařku Šumavská houbička v kuchyni, která nabízí 107 receptů z 36 druhů hub. Najdete v ní i tipy, jak celoročně houbařit!
Bestseller mezi houbovými kuchařkami koupíte na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword ryzci na kyselo, ryzec recept, ryzec smrkový, ryzec smrkový recept