5ksvařených brambor ve slupce (já použila červené)
50mlbílého vína
100ml33% smetany
3listymedvědího česneku
2lžíce másla
dle chutisůl, pepř
Instrukce
Smrže očistěte a podélně překrojte. Česnek nakrájejte na silnější proužky. Brambory překrájte na poloviny.
Do pánve dejte rozehřát máslo a na něm nechte smrže asi 4 minuty restovat. V průběhu je jednou otočte.
Ke smržům přilijte víno a nechte ho vyvařit.
Smrže osolte a opepřete. Přilijte smetanu a přidejte česnek. Smetanu nechte zredukovat do požadované konzistence.
Mezitím si na druhé pánvi opečte na lžíci máslo půlky vařených bormbor, aby chytli zlatavou ,,kůrku''.
Smetanovou omáčku servírujte s opečenými brambory, které na talíři ještě osolte.
Video
Poznámka:
Vynikající houbové recepty najdete v mé houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni. Kniha obsahuje také praktické návody, jak celoročně houbařit. V kuchařce najdete 107 houbových receptů z 36 druhů hub. Knížku si zakoupíte pouze na www.sumavskahoubicka.cz
Klíčová slova polévka se smrži, recept na smrže, smrž, smrže, smrže recept, smrži recept