Go Back
smrž obecný recept

Houbová směs se smrži a rýží

Jednoduché vaření ze základních surovin.
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 25 minut
Chod hlavní chod, oběd, večeře
Kuchyně asijská
Porce 1

Ingredience
  

  • alespoň 2 ks smržů
  • 120 g jasmínové rýže
  • 1 1/4 červené papriky
  • 1 hrst růžiček brokolice
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks jarní cibulky
  • 100 ml vlažné vody
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička rybí omáčky
  • 1 lžička rýžového octu
  • 3 špetky sezamové semínka
  • na smažení slunečnicový olej

Instrukce
 

  • Připravte si všechny ingredience.
    smrži recept
  • Nejdříve si smíchejte vodu s kukuřičným škrobem, octem a všemi omáčkami.
    smrži recept
  • Poté si nakrájejte zeleninu. mrkev na jemné proužky, stejně tak papriku. Brokolici rozdělte na co nejmenší růžičky. Jarní cibulku nakrájejte na šikmo. Smrže na silnější kroužky.
    smrži recept
  • Rozpalte si pánev a začněte postupně metodou stir-fry vše opékat, vždy na troše oleje.
    smrži recept
  • Po opečení veškeré zeleniny, přijdou na řadu smrže, těm dejte alespoň 5 minut.
    smrži recept
  • Poté vraťte zeleninu k houbám a do rozpálené pánve přilijte připravenou omáčku. Za stálého míchání zhoustne. Poté odstavte z plotny a podávejte s vařenou jasmínovou rýží.
  • Posypte pokrájenou natí jarní cibulky a sezamovými semínky.

Video

Poznámka:

Vyzkoušejte jednoduchý recept na smrže na topince
Klíčová slova houbová směs, recept na smrže, smrž recept