Go Back
smrže na másle recept

Smrže na másle s bylinkovo-bramborovou kaší

Velmi snadné vaření s delikátním výsledkem.
Čas přípravy 1 min
Čas vaření 6 minut
Celkový čas 7 minut
Chod chuťovka
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 3 ks smrže
  • 2 silnější plátky másla
  • 1 dcl hovězího vývaru
  • dle chuti drcený kmín, sůl, pepř
  • na přílohu bramborovou kaši s čerstvou pažitkou

Instrukce
 

  • Smrže jsou svým vzhledem předurčeny k tomu, aby v nich ulpívaly nečistoty, proto je třeba je pečlivě vymýt proudem vody, popřípadě očistit malým kartáčkem.
  • Poté je nakrájejte na silnější kolečka.
    smrž recept
  • Na rozpálené pánvi rozehřejte plátek másla a kolečka Smrže na něm z obou stran 2 minutky restujte, poté přidejte další plátek másla.
    smrž na másle
  • Po dalších dvou minutách přilijte teplý vývar a nechte jej zredukovat na požadovanou hustotu sosu. Osolte, opepřete, přidejte větší špatku drceného pepře.
    smrž na másle
  • Výsledek je možné zahustit ještě malým kouskem studeného másla.
  • Podávejte s bramborovou kaší, do které vmíchejte čerstvé bylinky (petržel, nebo třeba pažitku).
    smrž na másle

Video

Poznámka:

Smrže(Morchella) jsou ceněné houby, ale najít je není žádná sranda. Podívejte se na mou houbařskou zkušenost a neuvěřitelnou radost z jejich nálezu v tomto videu.
Klíčová slova recept na smrže, smrže recept