Go Back
Print
Recipe Image
Instruction Images
Houbové řízky - Smažená Hlíva ústřičná v trojobalu
Klasická úprava vynikající zimní houby. Podáváno s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Print Recipe
Pin Recipe
Čas přípravy
10
minut
Čas vaření
10
minut
Celkový čas
20
minut
Chod
hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně
česká
Porce
1
Ingredience
4
ks
Hlíva ústřičná
3/4
hrnku
strouhanky
1/2
hrnku
hladké mouky
1
ks
vajíčko
1
dcl
mléka
koření
sůl, pepř
na smažení
slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo
Instrukce
Připravte si strouhanku, hladkou mouku a celé vajíčko rozmíchané s mlékem, solí a pepřem.
Hlívu obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud chcete mít hlívové řízečky křupavější, postup obalení můžete zopakovat,
V rozpáleném oleji, sádle či přepuštěném másle Hlívu usmažte dozlatova z každé strany.
Hotové řízky z Hlívy ústřičné nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku.
Podávejte s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Můžete přidat i tatarku.
Video
Poznámka:
Naučte se sbírat léčivou Hlívu ústřičnou v lese. Ve svých
houbařských videích
vám ukáži, kde
Hlíva ústřičná
roste, jak ji poznat a kdy ji sbírat.
Klíčová slova
hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept