Go Back
smažená hlíva ústřičná

Houbové řízky - Smažená Hlíva ústřičná v trojobalu

Klasická úprava vynikající zimní houby. Podáváno s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 20 minut
Chod hlavní jídlo, oběd, večeře
Kuchyně česká
Porce 1

Ingredience
  

  • 4 ks Hlíva ústřičná
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 ks vajíčko
  • 1 dcl mléka
  • koření sůl, pepř
  • na smažení slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo

Instrukce
 

  • Připravte si strouhanku, hladkou mouku a celé vajíčko rozmíchané s mlékem, solí a pepřem.
    smažená hlíva ústřičná
  • Hlívu obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud chcete mít hlívové řízečky křupavější, postup obalení můžete zopakovat,
    smažená hlíva ústřičná
  • V rozpáleném oleji, sádle či přepuštěném másle Hlívu usmažte dozlatova z každé strany.
    smažená hlíva ústřičná
  • Hotové řízky z Hlívy ústřičné nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku.
    smažená hlíva ústřičná
  • Podávejte s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Můžete přidat i tatarku.
    smažená hlíva ústřičná

Video

Poznámka:

Naučte se sbírat léčivou Hlívu ústřičnou v lese. Ve svých houbařských videích vám ukáži, kde Hlíva ústřičná roste, jak ji poznat a kdy ji sbírat. 
Klíčová slova hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept