Go Back
smažená hlíva ústřičná

Houbové řízky - Smažená hlíva ústřičná v trojobalu

Klasická úprava vynikající hlívy ústřičné. Podáváno s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 20 minutes
Course hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 1

Ingredients
  

  • 4 ks hlíva ústřičná
  • 3/4 hrnku strouhanky
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1 ks vajíčko
  • 1 dcl mléka
  • koření sůl, pepř
  • na smažení slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo

Instructions
 

  • Připravte si strouhanku, hladkou mouku a celé vajíčko rozmíchané s mlékem, solí a pepřem.
    smažená hlíva ústřičná
  • Hlívu obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud chcete mít hlívové řízečky křupavější, postup obalení můžete zopakovat,
  • V rozpáleném oleji, sádle či přepuštěném másle hlívu usmažte dozlatova z každé strany.
  • Hotové řízky z hlívy ústřičné nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku.
  • Podávejte s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Můžete přidat i tatarku.

Video

Notes

Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy. 
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept