Houbové řízky - Smažená hlíva ústřičná v trojobalu
Klasická úprava vynikající hlívy ústřičné. Podáváno s vařeným bramborem a kyselou okurkou.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 10 minutes minut
Celkový čas 20 minutes minut
Course hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
- 4 ks hlíva ústřičná
- 3/4 hrnku strouhanky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 ks vajíčko
- 1 dcl mléka
- koření sůl, pepř
- na smažení slunečnicový olej, sádlo nebo přepuštěné máslo
Připravte si strouhanku, hladkou mouku a celé vajíčko rozmíchané s mlékem, solí a pepřem.
Hlívu obalte nejdříve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Pokud chcete mít hlívové řízečky křupavější, postup obalení můžete zopakovat,
V rozpáleném oleji, sádle či přepuštěném másle hlívu usmažte dozlatova z každé strany.
Hotové řízky z hlívy ústřičné nechte okapat na papírové utěrce od přebytečného tuku.
Podávejte s vařeným bramborem a kyselou okurkou. Můžete přidat i tatarku.
Jak vařit z hub jednoduše a rychle? Jak se zorientovat v celoročním houbaření? Houbová kuchařka Šumavská houbička v kuchyni vás naučí vařit 107 skvělých receptů z 36 druhů celoročně rostoucích hub. Díky knize se naučíte sbírat houby od jara až do zimy.
Houbová kuchařka k zakoupení na www.sumavskahoubicka.cz
Keyword hlíva ústřičná, hlíva ústřičná recept