Polévka z pýchavky obrovské
Sytá krémová polévka, která je hned hotová.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 20 minutes minut
Celkový čas 30 minutes minut
Course hlavní jídlo, houbová polévka, oběd, večeře
Cuisine česká
- 6 plátků vatovce obrovského
- 2 ks středně velkých brambor
- 1 ks cibule
- 1 stroužek česneku
- 500 ml vývaru
- 100 ml smetany
- 1 ks bagety
- 2 plátky slaniny
- dle chuti sůl, pepř, kmín
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- dle chuti hladkolistou petržel, rozmarýn, oregáno
Nejdříve si nakrájejte oloupanou pýchavku a oloupané brambory na menší kostičky. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek nahrubo.
V hrnci rozehřejte slunečnicový olej a nechte na něm cibuli zesklovatět. Po chvilce přidejte česnek, pýchavku a také brambory.
Po chvilce restování přidejte vývar.
Osolte, opepřete, okmínujte dle chuti. Přidejte čerstvou petržel, rozmarýn a oregano.
Vařte do změknutí brambor. Vyndejte velké snítky bylinek.
Rozmixujte tyčovým mixérem do úplně jemné konzistence.
Mezitím si v toastovači rozpečte bagetu spolu s plátky slaniny. Teplou bagetu nakrájejte na silné plátky.
Polévku nalijte do talíře. Posypte nasekanou petrželkou, posypte sezamovým semínkem a zakápněte olivovým olejem.
Servírujte se slaninovou bagetkou.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbová polévka, pýchavka, pýchavka obrovská, pýchavka recept, vatovec obrovský