Lišky opláchněte ve studené vodě, velké přepulte, malé nechte vcelku. Poté je ovařte 5 minut a vodu slijte. Lišky propláchnete ve studené vodě, nechte je okapat a naplňte je do vychladlých vysterilizovaných zavařovacích sklenic.
Smíchejte všechny ingredience na nálev a přiveďte ho k varu. Od bodu varu vařte 5 minut.
Lišky zalijte teplým, ne vroucím nálevem, tak aby byly lišky zcela ponořené a sklenice zavíčkujte.
Sklenice sterilizujte při 90 stupních Celsia 45 minut.
Lišky ve sladkokyselém nálevu uložte na chladné, temné místo a počkejte alespoň 14 dní, aby se uležely.
Video
Notes
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword liška obecná, liška recept, lišky na kyselo, nakládané lišky