Go Back
lišky v nálevu recept

Lišky na kyselo recept

Vynikající nakládané lišky ve sladkokyselém nálevu.
Course chuťovka
Cuisine česká

Ingredients
  

  • 5 kg lišek
  • 1,75 l vody
  • 500 ml 8% octu
  • 50 g soli
  • 250 g cukru
  • 4 lžičky hořčičného semínka
  • 15 kuliček černého pepře
  • 15 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy

Instructions
 

  • Lišky opláchněte ve studené vodě, velké přepulte, malé nechte vcelku. Poté je ovařte 5 minut a vodu slijte. Lišky propláchnete ve studené vodě, nechte je okapat a naplňte je do vychladlých vysterilizovaných zavařovacích sklenic.
  • Smíchejte všechny ingredience na nálev a přiveďte ho k varu. Od bodu varu vařte 5 minut.
  • Lišky zalijte teplým, ne vroucím nálevem, tak aby byly lišky zcela ponořené a sklenice zavíčkujte.
  • Sklenice sterilizujte při 90 stupních Celsia 45 minut.
  • Lišky ve sladkokyselém nálevu uložte na chladné, temné místo a počkejte alespoň 14 dní, aby se uležely.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword liška obecná, liška recept, lišky na kyselo, nakládané lišky