Lahodná houbová sekaná se sýrem
Jednoduchý recept na houbovou sekanou z gurmánské houby maitake.
Celkový čas 1 hour hodina
Course hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
- 100 g čerstvé maitake
- 150 g hovězího mletého masa
- 80 ml smetany nebo mléka
- 1 hrst strouhaného ementálu
- 50 g strouhanky
- 1-2 střední vejce
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíci hrubozrnné hořčice
- 1 velkou lžíci másla
- 150 ml vody
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- dle chuti koření majoránku, drcený kmín, sladkou mletou papriku, sůl, pepř
V pánvi rozehřejte máslo a přidejte na jemno nakrájenou cibuli a maitake. Opečte je asi 4 minuty dozlatova.
Mezitím v hlubší míse smíchejte mleté maso, vejce, koření, strouhanku, smetanu, hořčici a utřený česnek. Poté přidejte opečené houby a vypracujte kompaktní houbové šišku sekané.
Šišku ze všech stran potřete olejem a vložte do zapékací mísy. Podlijte sklenicí vody a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně jednu hodinu.
Upečenou houbovou sekanou nechte po dopečení ještě 15 minut odpočívat.
Nakrájejte ji na plátky a podávejte s pečivem, brambory nebo bramborovou kaší. Skvěle se k ní hodí také kyselá okurka a hořčice.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword maitake recept, maitake recepty, trsnatec lupenitý recept