Houbový guláš Dukátek z penízovky sametonohé
Guláš z penízovky sametonohé s příjemnou houbovou chutí zasytí a zahřeje.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 25 minutes minut
Celkový čas 35 minutes minut
Course hlavní jídlo, oběd, večeře
Cuisine česká
- 3-4 hrsti penízovky sametonohé
- 1 litr hovězího vývaru
- 1 ks červené cibule
- 80 gramů slaniny
- 2 stroužky česneku
- 2-5 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce vepřového sádla
- 1 ks jarní cibulka
- 1 stonek hladkolistá petržel
- dle chuti koření majoránka, gulášové koření, kmín, sladká paprika, sůl, pepř, bobkový list, nové koření
Připravte si veškeré ingredience na guláš. Kloboučky penízovky očistěte, nožičky odkrojte, většinou bývají tuhé. Nakrájejte si cibuli najemno, stejně tak česnek a slaninu.
V hrnci si rozehřejte vepřové sádlo a osmažte na něm cibuli, slaninu a společně zarestujte.
Přidejte penízovku, kterou nechte 2 minutky osmahnout.
Poté přidejte česnek a všechno koření, které nechte minutku rozvonět.
Pak přisypte hladkou mouku, promíchejte a po další minutě přilijte za stálého míchání hovězí vývar. Nechte 15 minut provařit.
Houbový guláš s penízovkou podávejte s chlebem či jiným oblíbeným pečivem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword houbový guláš, penízovka sametonohá, penízovka sametonohá recept