Čirůvka májovka polévka recept - Polévka z Májovek
Hustá, sytá polévka, která je plná chuti i vůně čirůvky májovky.
Čas přípravy 10 minutes minut
Čas vaření 30 minutes minut
Celkový čas 40 minutes minut
Course hlavní chod, oběd, polévka, večeře
Cuisine česká
- 4-5 ks Čirůvky májovky
- 1 litr hovězího vývaru
- 1/2 ks červené cibule
- 2-3 plátky slaniny
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka
- další koření Bobkový list, Nové koření
- 2 lžíce hladká mouka
Nejdříve si očistíte Májovky od nečistot z lesa a pod tekoucí vodou omyjete. Poté nakrájíte na slabé plátky.
Cibuli a slaninu rovněž nakrájíte nadrobno.
V hrnci si rozpálíte sádlo a na něm asi dvě minutky osmahnete cibuli a slaninu.
Přidáte houby a necháte chvilku osmahnout a lehce vypařit tekutinu z hub.
Pak přidáte červenou papriku a kmín. Půl minutky necháte osmažit a přisypete hladkou mouku. V případě potřeby přidáte další kousek sádla.
Vytvořenou jíšku necháte lehce osmahnout a po částech zalijete vývarem. Jíšku je třeba dobře rozmíchat, aby nebyly v polévce hrudky.
Přidáte všechno koření a vaříte asi 20 minut.
Podávejte s oblíbeným pečivem, posypané petrželí nebo natí jarní cibulky.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka májovka, čirůvka májovka polévka, houbová polévka, polévka z hub, polévka z májovek