Go Back
čirůvka májovka polévka

Čirůvka májovka polévka recept - Polévka z Májovek

Hustá, sytá polévka, která je plná chuti i vůně čirůvky májovky.
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 40 minutes
Course hlavní chod, oběd, polévka, večeře
Cuisine česká
Porce 3

Ingredients
  

  • 4-5 ks Čirůvky májovky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 1/2 ks červené cibule
  • 2-3 plátky slaniny
  • 1 lžíce sádla
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • dle chuti sůl, pepř, kmín, majoránka
  • další koření Bobkový list, Nové koření
  • 2 lžíce hladká mouka

Instructions
 

  • Nejdříve si očistíte Májovky od nečistot z lesa a pod tekoucí vodou omyjete. Poté nakrájíte na slabé plátky.
  • Cibuli a slaninu rovněž nakrájíte nadrobno.
  • V hrnci si rozpálíte sádlo a na něm asi dvě minutky osmahnete cibuli a slaninu.
  • Přidáte houby a necháte chvilku osmahnout a lehce vypařit tekutinu z hub.
  • Pak přidáte červenou papriku a kmín. Půl minutky necháte osmažit a přisypete hladkou mouku. V případě potřeby přidáte další kousek sádla.
  • Vytvořenou jíšku necháte lehce osmahnout a po částech zalijete vývarem. Jíšku je třeba dobře rozmíchat, aby nebyly v polévce hrudky.
  • Přidáte všechno koření a vaříte asi 20 minut.
  • Podávejte s oblíbeným pečivem, posypané petrželí nebo natí jarní cibulky.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete 107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword čirůvka májovka, čirůvka májovka polévka, houbová polévka, polévka z hub, polévka z májovek