Zapečené žampiony s vejci
Rychlé zapečené žampiony s vejci jsou chutné, snadné a lze je doplnit zeleninou, šunkou či oblíbeným salátem.
Celkový čas 23 minutes minut
Course chuťovka, hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
- 250 g žampionů bílých
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 2,5 lžíce másla
- 2 krajíce chleba
- 1 hrst salátu Rukola
- dle chuti sůl, pepř, chilli
- na ozdobu nasekanou petržel
Předehřejte troubu na 185 °C a připravte si pánev, kterou lze použít i v troubě.
Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a restujte cibuli a žampiony asi 6 minut na středním ohni, dokud nezačnou jemně zlátnout.
Žampiony osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté je odhrňte na stranu pánve a na volný prostor dejte opět trochu másla a opečte na něm krajíce chleba do lehce zlatava. Nezapomeňte čas od času promíchat žampiony.
Opečené topinky dejte stranou a žampiony rozhrňte na celou plochu pánve a na dvě místa mezi houby vyklepněte obě vejce. Pokud máte rádi, tak je posypte chilli kořením a dejte pánev do trouby na 4 minuty.
Vajíčka trochu rozbijte vidličkou a opepřete je a posolte. Zasypte nasekanou petrželí a salátem Rukola.
Zapečené žampiony podávejte s opečeným chlebem.
Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla.
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampion recepty, žampiony recept