Go Back
žampiony recept

Zapečené žampiony s vejci

Rychlé zapečené žampiony s vejci jsou chutné, snadné a lze je doplnit zeleninou, šunkou či oblíbeným salátem.
Celkový čas 23 minutes
Course chuťovka, hlavní chod, oběd, večeře
Cuisine česká
Porce 2

Ingredients
  

  • 250 g žampionů bílých
  • 1 červená cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2,5 lžíce másla
  • 2 krajíce chleba
  • 1 hrst salátu Rukola
  • dle chuti sůl, pepř, chilli
  • na ozdobu nasekanou petržel

Instructions
 

  • Předehřejte troubu na 185 °C a připravte si pánev, kterou lze použít i v troubě.
  • Žampiony očistěte a nakrájejte na větší kousky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi rozehřejte máslo a restujte cibuli a žampiony asi 6 minut na středním ohni, dokud nezačnou jemně zlátnout.
  • Žampiony osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté je odhrňte na stranu pánve a na volný prostor dejte opět trochu másla a opečte na něm krajíce chleba do lehce zlatava. Nezapomeňte čas od času promíchat žampiony.
  • Opečené topinky dejte stranou a žampiony rozhrňte na celou plochu pánve a na dvě místa mezi houby vyklepněte obě vejce. Pokud máte rádi, tak je posypte chilli kořením a dejte pánev do trouby na 4 minuty.
  • Vajíčka trochu rozbijte vidličkou a opepřete je a posolte. Zasypte nasekanou petrželí a salátem Rukola.
  • Zapečené žampiony podávejte s opečeným chlebem.

Video

Notes

Nevíte, co vařit z hub, které najdete v lese? V houbové kuchařce Šumavská houbička v kuchyni najdete107 chutných, jednoduchých receptů z 36 druhů hub. Kniha vám pomůže houby najít, poznat a ještě z nich navařit skvělá jídla. 
Kuchařku od Šumavské houbičky najdete na eshopu www.sumavskahoubicka.cz
Keyword žampion recepty, žampiony recept